Građani Zrenjanina se bunili, ali se ipak postavlja splav na jezeru

11 Jul 2017

Građani su početkom septembra 2014. godine sprečili donošenje barži za splavove

Donošenjem barži danas je na zrenjaninskom gradskom jezeru počelo postavljanje privatnog splava, iako su građani 2014. godine protestovali više od 20 dana protiv odluke gradskih vlasti kojom je dozvoljeno postavljanje tog objekta.

Vlasnik Nikola Novaković rekao je novinarima da za postavljanje splava ima sve potrebne dozvole i podsetio da je u njegovu korist završen sudski postupak koji su pokrenuli građani.

Dodao je da na splavu površine 150 kvadratnih metara neće biti glasne muzike i alkohola, da će radno vreme biti do 23 časa, a vikendom do ponoći.

Splav će na zrenjaninskom jezeru biti postavljen na osnovu odluke Skupštine grada iz 2014. godine zbog koje su građani organizovali proteste navodeći da je “sporna na više nivoa” kao i da je sporna i cela procedura njenog donošenja.

Građani su početkom septembra 2014. godine sprečili donošenje barži za splavove, a potom su radnike Eklektrodistribucije oneogućili da postave priključak za struju za radove.

Sudski proces po tužbi 53 građana za poništaj, kako su naveli “štetnog splavarskog ugovora”, počeo je septembra 2014. godine, a presuda je doneta u korist Novakovića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!