Građani proveli šestu noć pored jezera

16 sep 2014

"Naši argumenti su zasnovani na dokazima, a njihovi na sili i privilegijama"

Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika proveli su šestu noć pored jezera u centru grada. Oni su juče bili na sastanku sa odgovornim licem iz zrenjaninskog Osnovnog tužilaštva.

Po rečima predstavnice građana koji već nekoliko meseci protestuju protiv postavljanja splava u centru Zrenjanina Milane Vukov to je ujedno i jedino obraćanje predstavnika institucija građanima Male Amerike.

„Grad nas potpuno ignoriše i niko od čelnika nam se nije obratio. Mi smo odlučni i istrajni i, uprkos lošem vremenu, nećemo odustati od danonoćnih dežurstava“, rekla je Vukov.

Ona je istakla da su građani na jučerašnjem sastanku u tužilaštvu predstavili svu dokumentaciju koju poseduju u slučaju spornog splava.

„Reč je o bukvalno šest kilograma materijala. Predstavnik tužilaštva se interesovao da li je bilo javne nabavke i da li postoji saglasnost Direkcije za izgradnju i uređenje grada o korišćenju javnog dobra. Takođe smo pokazali i sva dokumenta grada u kojima se odlučivalo ili po hitnom postupku ili na osnovu nečije urgencije“, dodala je Vukov.

Predstavnica građana koji se protive odluci o postavljanju splava na gradskom jezeru rekla je da očekuje da sud
donese meru privremene zabrane postavljanja splava.

„Naši argumenti su zasnovani na dokazima, a njihovi na sili i privilegijama“, ocenila je Vukov.

Po njenim rečima, građane koji su ispod mosta na suvom podigli i šatore, obilaze i drugi sugrađani, koji im pružaju podršku u njihovom protestu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!