Goran Ješić: Poslanici koji podržavaju Savez za Srbiju da napuste Skupštinu

"U ovakvim uslovima treba se opredeliti za bojkot izbora, ako se situacija ne promeni"

24. sep 2018

Poslanik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je da poslanici koji podržavaju Savez za Srbiju (SZS) treba da napuste Skupštinu Srbije i da smatra da je „poslednji trenutak“ da se o tome razgovara na nivou organa stranke.

Ješić je za dnevni list Danas od ponedeljka ocenio da na taj način SZS mora da ostvari pritisak na Srpsku naprednu stranku (SNS), u cilju organizovanja „slobodnih i fer izbora“.

Prema njegovim rečima, parlament je predstavljao poslednji prostor otvoren za opoziciju sve do usvajanja budžeta decembra 2017. godine, kada je Srpska napredna stranka (SNS) podnela 5.000 amandmana i na taj način „uskratila i ono malo vremena koje je pripadalo opoziciji“.

„Drugi važan razlog je političke i institucionalne prirode. (Predsednik Srbije i SNS-a) Aleksandar Vučić navodno vodi ‘dijalog’ o statusu Kosova, bez platforme usvojene u parlamentu. Tu kvazidebatu vodi sa svima, od Soroševih rođaka do Srpske pravoslavne crkve, samo je ne vodi u parlamentu“, kazao je Ješić.

On je naveo i da pri donošenju odluke o bojkotu, poslanici koji podržavaju SZS moraju da budu jedinstveni, te da bi poslanici DS-a morali da poštuju eventualnu odluku o bojkotu donetu na demokratski način.

Na pitanje da li je bojkot rada parlamenta uvod u bojkot izbora, Ješić je odgovorio da se „u ovakvim uslovima treba opredeliti za bojkot izbora ako se situacija ne promeni“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Slagalica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga