Goran Ješić neće otvoriti ovogodišnji Međunarodni sajam Lorist

24 sep 2012

Bojkot zbog nelegitimnih gradskih vlasti

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić neće sutra otvoriti 45. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta „Lorist“, koji se održava u Novom Sadu, jer  je planirano da na ceremoniji otvaranja učestvuju i „nelegitimno izabrani predstavnici lokalne vlasti Grada Novog Sada“.

Ješić je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta naveo da bi zajedničko učešće na ovakvom događaju značilo prihvatanje aktuelnih lokalnih vlasti i načina na koji su se oni tu našli.

„Smatram da nisam dovoljno tolerantan ni pomirljiv da bih zajedničkim učešćem u ovakvoj manifestaciji mogao pružiti legitimitet nelegalno, nepošteno i nezakonito postavljenim predstavnicima lokalne vlasti“, rekao je Goran Ješić.

Vlast u Novom Sadu preuzela je 13. septembra koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS), a predsednik novosadskog odbora „naprednjaka“ i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će se pojaviti sutra na otvaranju „Lorista“.

SNS je tokom avgusta i septembra meseca nedeljama pokušavala da sruši gradsku vlast predvođenu Demokratskom strankom (DS) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Na kraju je u tome uspela jer joj je prišlo sedam odbornika koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, koji su do tada bili u koaliciji sa DS i LSV.

SNS-u su prišla i tri odbornika Srpskog pokreta obnove, koji su mandate na izborima osvojili na listi LSV-a.

U vladajućoj koaliciji je i šest odbornika Romske demokratske stranke, koje je SNS nakon lokalnih izbora optuživao da su u Skupštinu grada ušli zahvaljujući „kupovini glasova“ birača.

U koaliciji sa SNS-om je i pet odbornika Demokratske stranke Srbije, kao i pet odbornika koji su izabrani na listi Dveri a potom isključeni iz stranke, te jedan odbornik vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora, koji je takođe isključen iz partije nakon izbora.

SNS: Ješić pokazao siledžijsku narav

Novosadski odbor Srpske napredne stranke oštro je danas kritikovao potpredsednika Vlade Vojvodine Gorana Ješića i optužio ga da je odbijanjem da otvori Sajam „Lorist“ pokazao „siledžijsku, nedemokratsku narav, ali i zloćudnu prirodu njegove Demokratske stranke“.

„Ješić je tipičan predstavnik sloja bahatih funkcionera Demokratske stranke, za koje je prelazak u opoziciju smak sveta. Na njemu se vidi koliko je vlast pokvarila Demokratsku stranku“, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je poručila da Ješić nije privatno lice, već su njegovi stavovi ujedno i stavovi DS-a i Vlade Vojvodine.

„Ješić predstavlja one iste vojvođanske vlasti koje se umiljavaju gradskim vlastima da novac budžeta koji pripada Novosađanima, i dalje drže u njihovoj propaloj Razvojnoj banci Vojvodine, samo zato da se što kasnije pokaže kakve štetočine sede u toj istoj pokrajinskoj vlasti“, piše u saopštenju.

SNS je dodao da su novoj gradskoj vlasti legitimitet dali odbornici, koji su odlučili da će korisnija za građane biti koalicija sa „naprednjacima“, u skladu sa Zakonom i demokratskim pravilima.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!