Goati: Postoje elementi nasilja u političkom životu

15 apr 2015

Očigledna pretnja Goranu Ješiću preko surovog obračuna sa njegovim bratom

Predsednik organizacije Transparentnost Srbija Vladimir Goati ocenio je danas da poslednji događaji u Inđiji unose element nasilja u politički život, što je „nedopustivo“.

Goati je u izjavi za agenciju Beta napad na novinara Vladimira Ješića, kao i međusobne optužbe Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke (DS) za nasilje i pretnje odbornicima Skupštine opštine Inđija ocenio kao „vrlo ozbiljnu stvar koja predstavlja sliku problema u društvu“.

„Normalno je da ovakva situacija ne doprinosi nikome, unosi jedan element nasilja u politički život koji je tek počeo demokratski da se konsoliduje“, kazao je Goati.

On je napad na novinara Vladimira Ješića ocenio kao očiglednu pretnju njegovom bratu, potpredsedniku DS i bivšem predsedniku opštine Inđija Goranu Ješiću.

„Napad na Ješića je ozbiljna situacija. To je očigledna pretnja Goranu Ješiću preko surovog obračuna sa njegovim bratom. Verujem da se u maloj sredini, kao što je Inđija svi znaju i da će policija lako, ako bude htela, ući u trag napadačima“, dodao je predsednik Transparentnosti.

Kada je reč o međusobnim optužbama SNS i DS, Goati je istakao da postoji puno elemenata da se sud umeša i utvrdi šta je istina.

„Prosto je jedini način da svi rade svoj posao, ako postoje indicije, policija i tužilaštvo moraju da rade posao, a ne da mi nagađamo ko je šta rekao. Ne treba ostavljati džepove nerešenih pitanja iza sebe“, naveo je on.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!