Gde se zagubio slučaj profesorice koja mrzi?!

07 okt 2011

Slučaj je trenutno pred tužilastvom, a ona je na bolovanju

Slučaj novosadske profesorice engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi Jelene Popović-Ivanović, koja je preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook) širila mržnju prema nacionalnim manjinama i LGBT populaciji predat je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu, rečeno je agenciji Beta.

U Višem tužilaštvu u Novom Sadu Beti je rečeno da je to tužilaštvo slučaj prosledilo Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, koje je specijalizovano za ovakvu vrstu prestupa.

U Srednjoj mašinskoj školi Beti je rečeno da je Jelena Popović-Ivanović na bolovanju.

Mediji su 20. septembra objavili da je ona u komentarima na svom Fejsbuk profilu pozivala i na otvoreno nasilje prema homoseksualcima. „Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati i ućutkati na sve načine, jer vrše propagandu bolesti!”, napisala je ona.

Pored toga, ona homoseksualce i transrodne osobe naziva „stokom”, koju „treba ućutkati na sve načine”, predlažući „premlaćivanje kao najbolji lek”.

Mediji su naveli da profesorica među prijateljima ima i dosta svojih učenika.

Nakon toga, novosadska policija je ispitala Jelenu Popović-Ivanović i prosledila predmet Višem tužilaštvu u Novom Sadu. Čitav slučaj tužilaštvu je prijavio i direktor Srednje mašinske škole Miloš Mazalica.

Ona se na svojoj stranici predstavljala kao „Nikita Če Buraška”. U izjavama za medije nije skrivala da je reč o njenom pseudonimu.

„Manjine nikad ne smeju imati ista prava kao većinski narod! Ovo je naša zemlja, srpska, bre!”, napisala je, između ostalog, na svojoj Fejsbuk stranici.
„Je… vas tolerancija, gonite se u pm i vi i vaše pozitivne diskriminacije!”, napisala je Jelena Popović-Ivanović.

Direktor škole Miloš Mazalica ranije je izjavio da je „šokiran” ovom vešću i dodao da „slučaj neće otići pod tepih”. On je pozvao i prosvetnu inspekciju.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!