Gay parade zabranjene u Moskvi narednih 100 godina

Aug 18 2012

Moskovske gradske vlasti tvrde da bi gay parada uzrokovala javne nemire i da većina Moskovljana ne podržava takav događaj

Vrhovni moskovski sud potvrdio je zabranu održavanja gay parada u ruskoj prijestolnici narednih 100 godina.

Ranije se ruski najpoznatiji aktivist za prava gay populacije Nikolaj Aleksejev obratio sudu u nadi da će preinačiti zabranu gradskog vijeća o održavanja gay parada.

On je tražio pravo da se omogući organiziranje sličnih parada narednih 100 godina, prenio je BBC.

Također se protivi zabrani širenja “homoseksualne propagande” u Sankt Peterburgu.

Evropski sud za ljudska prava rekao je Rusiji da mu plati odštetu.

U petak je on rekao da će se obratiti Evropskom sudu u Strasbourgu kako bi dobio priznanje da je moskovska zabrana gay pride parada – u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – nepravedna.

Moskovske gradske vlasti tvrde da bi gay parada uzrokovala javne nemire i da većina Moskovljana ne podržava takav događaj.

(Slobodna Evropa)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (-1 rating, 1 votes)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Aug 18 2012. Filed under Marginalci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+