Formiran Pokrajinski savet za zapošljavanje

09 Apr 2009

U Izvršnom veću Vojvodine danas je konstituisan Pokrajinski savet za zapošljavanje, čiji će zadatak biti da utv…

Izvršno veće VojvodineU Izvršnom veću Vojvodine danas je konstituisan Pokrajinski savet za zapošljavanje, čiji će zadatak biti da utvrđuje i predlaže pokrajinskoj vladi plan zapošljavanja i mere za njegovo sprovođenje.
Nakon konstituisanja članovi saveta su iza zatvorenih vrata razmotrili Program za očuvanje broja radnih mesta u Vojvodini u ovoj godini.
Programom su predviđene mere kojima bi se predupredile posledice svetske ekonomske krize u Vojvodini i uspešno borilo protiv nezaposlenosti, za šta je u buddzetu Vojvodine u 2009. godini predviđeno oko pet milijardi dinara.
Pokrajinskoj vladi će biti predložene mere subvencija za otvaranje radnji ili preduzeća, podsticanje otvaranja novih radnih mesta, finansiranje javnih radova, kao i podsticanje zapošljavanja u poljoprivredi, na selu i u nerazvijenim sredinama.
Savet za zapošljavanje čini 14 članova, a za predsednika je imenovan Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za rad zapošljavanje. U Savetu su i članovi sindikata i ostalih socijalnih partnera, predstavnici nevladinih organizacija i naučnih institucija.
Kako je saopšteno, Savet za zapošljavanje je posebno telo Izvršnog veća Vojvodine, koji će razmatrati slična pitanja kao i Socijalno-ekonomski savet Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!