Exit najjeftiniji, Coachella najskuplji veliki festival

14 apr 2015

Podaci koje je prikupio sajt No.1 Currency pokazuju dramatične razlike u vezi sa ukupnim dnevnim troškovima posetilaca različitih festivala

Novosadski Exit najjeftiniji je veliki muzički festival u svetu, dok je najskuplji Coachella u Kaliforniji, pokazuju podaci koji su prikupljeni na osnovu dnevnih troškova posetilaca najvećih svetskih muzičkih događaja.

Podaci koje je prikupio sajt No.1 Currency pokazuju dramatične razlike u vezi sa ukupnim dnevnim troškovima posetilaca različitih festivala, zasnovane na cenama karata, smeštaja, hrane i pića, objavio je “Gardijan”.

Za festival Coachella, koji je u toku, kao i za belgijski Tomorrowland, koji će biti održan od 24. do 26. jula, treba izdvojiit po oko 187 funti dnevno, dok je za dnevni provod na Exitu dovoljno 54 funti.

Treći po skupoći je engleski Glastonbury, koji dnevno košta posetioce 113 funti, a slede nemački Rock am Ring (112), Main Square u Francuskoj (89), Sona u Španiji (88), Roskilde u Danskoj (80), Sziget u Budimpešti (65), te poljski Open’er (80).

Pivo je najskuplje na Coachelli (5,73 funti) i na festivalu Glastonbury (4,4), dok je najjeftinije na francuskom festivalu Main Square (0,74), pa na Exitu (1 funta), poljskom Open’eru (1,2) i Szigetu (1,6).

Coachella vodi i po ceni hrane (9 funti), a slede Glastonbury (8), Rock am Ring i Roskilde (7), dok su najjeftiniji obroci na poljskom Open’eru (3,06) i Exitu i Szigetu (3,5).

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!