Exit: JKP Nas ucenjuje u vezi sa kampom

20 Jun 2012

Opet ista prepucavanja kao i prošle godine

Organizatori festivala Egzit (Exit) saopštili su danas da su “šokirani” najavama iz novosadskog Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Vodovod i kanalizacija da postoji mogućnost da će Novosađanima isključivati vodu ukoliko kamp festivala bude postavljen na istom mestu kao prošle godine, u blizini gradskih izvorišta vode.

Organizatori Egzita su naveli da imaju potrebne dozvole za postavljanje kampa na toj lokaciji, kao i da će biti poštovani najviši higijenski standardi i na taj način izvorišta vode neće biti ugrožena.

“Očigledno se i ove godine Egzit pokušava uvući u političke sukobe i intrige. Ukoliko ovo JKP istraje na suludoj i neodgovornoj uceni, mi svakako nećemo dopustiti da Novosađani trpe i pronaći ćemo neko drugo, sigurno lošije rešenje  za smeštaj hiljada ljudi iz celog sveta”, piše u saopštenju.

Oni su postavili pitanje zašto Vodovod i kanalizacija ne reaguje na činjenicu da na istoj lokaciji već godinama postoji „divlja plaža”, kao i naselje od tridesetak objekata bez priključka na kanalizaciju.

„Javnosti bi sigurno bilo zanimljivo da čuje detalje o stanju i funkcionalnosti postojećih izvorišta, vodovodne mreže i o kvalitetu vode u Novom Sadu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Organizatori su uz saopštenje za javnost dostavili i različite saglasnosti nadležnih institucija na mogućnost da kamp Egzita bude na toj lokaciji.

Sličan spor se vodio i pre prošlogodišnjeg festivala, kada je Vodovod i kanalizacija odbijao da priključi Egzitov kamp na vodovodnu mrežu, jer je upozoravao da on predstavlja opasnost po fekalno zagađenje izvorišta vode Petrovaradinska ada.

To JKP saopštilo da je bilo suočeno sa “konstantnim pritiscima”, kao i sa jasnom porukom da će kamp biti priključen na vodovodnu mrežu, sa ili bez saglasnosti tog preduzeća.

Vodovod i kanalizacija je tada naveo da nisu bili ispunjeni uslovi za legalno priključenje Egzitovog kampa na vodovodnu mrežu, pa su radnici te firme neprestano nadzirali i kontrolisati izvorište vode.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!