Elezović: Tadić i Cvetković podržali statut

21 May 2009

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović izjavio je da će Statut Vojvodine i prate…

Dušan Elezović (foto: Građanski list)Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović izjavio je da će Statut Vojvodine i prateći zakon o nadležnostima pokrajine “uskoro” biti usvojeni.
“Za mene je dovoljna garancija da će ti akti uskoro biti usvojeni to što su i predsednik Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković u više navrata ponovili da statut mora biti potvrđen u najkraćem roku”, rekao je Elezović za današnji novosadski “Dnevnik”.
On je odbacio kritike Demokratske stranke Srbije (DSS), koja je ove sedmice postavila pitanje vladajućoj koaliciji u Srbiji kako je moguće da Statut Vojvodine još uvek nije usvojen, iako je garantovan Ustavom Srbije.
Elezović je rekao da je DSS “deklarisani protivnik vojvođanske autonomije” i podsetio da je ta stranka poslednjih meseci vodila kampanju protiv pokrajinskog statuta.
Statut Vojvodine još uvek se nije našao na dnevnom redu Skupštine Srbije, iako je ustavnim zakonom bilo propisano da je krajnji rok za to 31. decembar prošle godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!