Elezović: Nema podela u DS-u oko Statuta Vojvodine

19 Feb 2009

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović izjavio je da u toj stranci ne postoje pode…

Dušan Elezović (foto: Građanski list)Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović izjavio je da u toj stranci ne postoje podele oko teksta novog Statuta Vojvodine.
Elezović je za današnji novosadski Dnevnik rekao da je uveren da će statut i zakon o nadležnostima Vojvodine biti usvojen u republičkom parlamentu “najkasnije do sredine marta”.
“Ne postoje nikakve podele unutar DS-a po pitanju statuta, niti u tom pogledu postoje bilo kakvi problemi unutar vladajuće koalicije na republičkom nivou vlasti”, kazao je Elezović.
Dodao je da ne očekuje nikakve probleme ni prilikom utvrđivanja “pravnih i tehničkih” korekcija predloženog statuta u pokrajinskom parlamentu, uprkos protivljenju nekih stranaka da se vojvođanski poslanici ponovo izjašnjavaju o predlogu koji su usvojili sredinom oktobra prošle godine.
Najavio je da će se Skupština Vojvodine o “pravno-tehničkoj redakciji statuta” izjašnjavati krajem februara ili početkom marta, odnosno čim bude usvojen predlog zakona o nadležnostima pokrajine.
Elezović je objasnio da neće biti suštinskih izmena teksta statuta, već će doći samo do tehničko-jezičke i pravne redakcije teksta statuta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!