Elezović nagovestio raskid DS sa LSV?

10 jan 2012

"Neće se moći i dalje praviti koalicije koje će prikriti nemogućnost prelaženja cenzusa onih koji nemaju podršku građana"

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović oštro je danas kritikovao Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i optužio je da s jedne strane oštro kritikuje vlast, a sa druge strane najizrazitije koristi privilegije, i nagovestio mogućnost raskida saradnje sa LSV.

„Neće se moći i dalje praviti koalicije koje će prikriti nemogućnost prelaženja cenzusa onih koji nemaju podršku građana. LSV već je pošteno rekla da su joj suštinski u Vojvodini neprihvatljivi i LDP i SVM i Ujedinjeni regioni Srbije, a sada i DS”, naveo je Elezović u saopštenju za javnost.

Dodao je da su LSV-u sada ostali oni koje sada ne kritikuju i na čije programe i sposobnosti nemaju primedbi. „Valjda će reći otvoreno ko su ti. Pozitivno je ako je dvoličnost i manipulacija LSV konačno došla do samog kraja. Uostalom, zna se dokle krčag ide na vodu”, poručio je Elezović.

Povodom spekulacija da bi lider LSV Nenad Čanak želeo da bude predsednik Vlade Vojvodine, Elezović je rekao da se do tog mesta ne dolazi negiranjem činjenica o uspesima pokrajinske vlade pod vođstvom potpredsednika DS Bojana Pajtića. „Razumljivo je da bi neko hteo da bude prvotimac Barselone, neko kapetan lađe, a neko predsednik Vlade Vojvodine umesto Bojana Pajtića. Međutim, do toga se ne dolazi manipulacijama i eksponiranjem u vreme izbornih kampanja”, naveo je Elezović.

Optužio je zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša da je, u vreme dok je bio predsednik Skupštine Vojvodine od 2004. do 2008. godine, ostao upamćen po „destrukciji”, kada je „suspendovao” rad skupštine na duže od sedam meseci.
Elezović je Kostreša optužio i da je prošle godine „manipulisao” sa mesta predsednika skupštinske komisije, koja je trebala da pripremi Zakon o svojini, a čiji je rad, prema njegovim rečima, suspendovao sam Kostreš.

„LSV, koja se zaklinje u autonomiju i demokratiju, ne može da izdvoji baš ni jedan rezutat sa kojim je ona tome doprinela”, ocenio je Elezović i optužio LSV da mu smetaju uspesi pokrajinskih vlasti. „Naravno da sve to smeta samoljubivim, frustriranim i onima koji su sposobni samo da dižu tenziju, kritikuju, rade kada im se hoće i koliko hoće, a za realne rezultate ne brinu”, naveo je Elezović u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!