Ekipa, a ne glavni urednik u prvom planu

28 jan 2012

Novi vršilac dužnosti glavnog urednika Televizije Panon ekonomista Zoltan Kozma rekao je da „nije verovao svojim ušima“ kada ga je direktor pozvao da se prihvati nove funkcije

Novi vršilac dužnosti glavnog urednika Televizije Panon Zoltan Kozma rekao je da je bio iznenađen i da „nije verovao svojim ušima“ kada ga je direktor pozvao da se prihvati nove funkcije, dodavši da „nije imao u planu da ovde tako brzo bude glavni urednik“.

– Osim iznenađenosti, pred očima mi je bilo da sa ekipom iza mene zajednički možemo da ostvarimo ciljeve – dodao je Kozma u intervjuu za „Mađar so“.

– Ne znam da li sam se spremio za zadatak, čini mi se da još puno treba da naučim, kako kao rukovodilac, tako i kao saradnik RTV Panon-a. Mlad sam, ali ukoliko pokušamo da zajednički ostvarimo ciljeve, onda će biti dugoročnih rezultata. U svakom slučaju, želeo bih da ekipa Panon-a bude u prvom planu, a ne glavni urednik – rekao je 26-godišnji diplomirani ekonomista, koji u Televiziji Panon radi od pre tri i po godine.

Prema njegovim rečima, pored funkcije glavnog urednika, u rodnom Čantaviru obavlja i funkciju predsednika Kulturno-umetničkog društva „Bela Bartok“, a „ne krije“ ni da je član Saveza vojvođanskih Mađara.
– Ali to ne znači da informativne emisije neće biti objektivne. Zadatak i cilj emisija posvećenih pozadini informacija je da suoči mišljenja. Želeo bih da prostor stranke dobiju zavisno od postignutih rezultata. Svi mogu da iskažu svoje mišljenje. Ne treba strahovati od jednostranosti – kazao je Kozma.

Vršilac dužnosti glavnog urednika Televizije Panon ocenio je kao veliki nedostatak što program te televizije gledaoci ne mogu da prate širom Vojvodine.

– Za svoj prvorazredni zadatak smatram da uspemo da postignemo da program bude vidljiv na Digi-Televiziji. Počeli su razgovori, to je još stvar budućnosti, ali se nadam da ćemo u dogledno vreme biti vidljivi na bilo kojoj tački Vojvodine zahvaljujući satelitskom emitovanju – rekao je Kozma.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!