EIB objavio tender za zgradu naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

13 Mar 2015

U novom modernom za tri do pet godina radiće nekoliko hiljada mladih inženjera školovanih na FTN-u

Evropska investiciona banka (EIB) u Službenom glasniku Evropske unije objavila je tender za izgradnju zgrade druge faze Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, saopštio je danas novosadski Fakultet tehničkih nauka (FTN).

Ta zgrada se finansira sa 13 miliona evra iz kredita EIB-a, a imaće površinu od 29 hiljada kvadratnih metara i nalaziće se u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, navodi se u saopštenju za javnost.

Naučno-tehnološki park ima za cilj da omogući istraživačima zaposlenim na FTN-u da rezultate svojih istraživanja pretoče u proizvode, usluge, procese ili softver, koji će naći svoje mesto na tržištu, piše u saopštenju.

Dodaje se da će taj projekat omogućiti većem broju najboljih studenata da nakon završetka svojih studija nađu posao u domenu istraživanja i razvoja u Novom Sadu umesto u inostranstvu, kao i da poveže doktorske studije sa praktičnim aktivnostima.

“Predviđa se da će u novom, modernom i atraktivnom objektu za tri do pet godina raditi nekoliko hiljada mladih inženjera školovanih na FTN-u, što je od velikog značaja za Univerzitet u Novom Sadu, Grad Novi Sad i Srbiju”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!