Egereši i Krstić osudili incidente u Temerinu

06 jan 2012

Egereši i Krstić su u bolnici posetili Đerđa Morvaija, koji je teško povređen u Temerinu, u napadu huligana na njega tokom Božića, 25. decembra prošle godine

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i vršilac dužnosti načelnika novosadske policije Stevan Krstić danas su najoštrije osudili najnovije incidente u Temerinu i najavili da će nastaviti saradnju na sprečavanju međunacionalnih napetosti u toj opštini.

Egereši i Krstić su danas u Kliničkom centru Vojvodine posetili Đerđa Morvaija, koji je teško povređen u Temerinu, u napadu huligana na njega tokom Božića, 25. decembra prošle godine.

Najavili su da će nastaviti saradnju i koordinirane akcije svih nadleznzih organa, od lokalne samouprave i pokrajinskih institucija do policije i sudstva.

Čorba: Antimađarski grafiti u Temerinu

Funkcioner Demokratske stranke vojvođnaksih Mađara (DSVM) Bela Čorba oštro je osudio incidente u kojima su nepoznati počinioci ispisali antimađarske grafite u tom gradu.

Čorba je u saopštenju za javnost kritikovao i policiju koja je, prema njegovim rečima, to nedelo okarakterisala kao uništenje tuđe imovine, a ne kao širenje nacionalne, rasne i verske mržnje.

U blizini gradskog parka juče su ispisani grafiti “Srbija Srbima”, “Smrt Mađarima”, kao i “Mađare pod led”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!