Dulić-Marković: G17 plus za linearnu raspodelu budžeta

08 May 2009

Potpredsednice Izvršnog veća Vojvodine i funkcionerka G17 plus Ivane Dulić Marković izjavila je danas da ta stra…

ivanadulic.jpgPotpredsednice Izvršnog veća Vojvodine i funkcionerka G17 plus Ivane Dulić Marković izjavila je danas da ta stranka neće ostati u pokrajinskoj vlasti ukoliko ne budu razrešeni nesporazumi oko smanjenja vojvođanskog budžeta.
“Ne protivim se smanjivanju budžeta u ovim kriznim vremenima, nego sam revoltirana zbog nepostojanja strategije vezane za takva pitanja”, kazala je Dulićeva novinarima u Novom Sadu i dodala da još nije dobila informaciju o načinu budžetske redukcije pokrajinskim sekretarijatima.
Kako je kazala, to nije učinjeno linearno, a primer su sekretarijati za međuopštinsku saradnju i za regionalnu i međunarodnu saradnju, koje vodi G17 plus i kojima su, prema predlogu odluke, budžetska sredstva umanjena za 60 odnosno 30 odsto.
“Nisam za to da mi budemo oni koji narušavaju zajedničku koncepciju, ali tu odluku ćemo na kraju doneti u stranci. Ukoliko ne postignemo dogovor, bolje odustati od ta dva sekretarijata, nego sedeti tamo i trošiti budžet na plate”, ocenila je Dulić-Marković.
“Ja u tom nastojanju svakako neću ostati sama i ponekad je konstruktivna opozicija mnogo delotvornija nego nekorisna pozicija”, rekla je potpredsednica Izvršnog veća.
Dulić Marković je danas sa jos nekoliko funkcionera pokrajinskog odbora stranke na Varadinsko mostu prisustvovala akciji omladine G17 plus “Gradimo mostove” povodom obeležavanja Dana Evrope, 9. maja.
Omladinci G17 plus su na ogradu mosta postavili veliku zastavu EU sa 28 žutih zvedica, od kojih se u poslednjoj nalazi zastav Srbije, kao simboll nastojanja te stranke da Srbija što pre uđe u EU.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!