DS: Zadovoljni smo što je Mirović preuzeo našu politiku prema manjinama

15 Jul 2016

"SNS sve više prihvata programska opredeljenja DS-a pa je posle evropskog puta izgleda počela da podržava i vojvođanske vrednosti"

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je “sa zadovoljstvom” primio vest da se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao sa predstavnicima Matice Albanaca u Srbiji i da su dogovorene aktivnosti na unapređenju rešavanja problema Albanaca u Vojvodini.

“Drago nam je da se politika Demokratske stranke i bivše Pokrajinske vlade, a koja je uvek štitila naše sugrađane albanske nacionalnosti, sada prihvata i od onih koji su ranije, u najmanju ruku, bili ravnodušni prema činjenici da su Albanci u Vojvodini uvek bili žrtve političkih tenzija oko Kosova i Metohije”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Podseća se da je bivša Pokrajinska vlada, koju je predvodio DS, finansirala popravku pekara i radnji u vlasništvu Albanaca, čiji su izlozi bili razbijeni u pohodu ekstremnih nacionalističkih grupa, i da je na svaki način izražavala solidarnost s njima.

“Posebno se radujemo činjenici da Srpska napredna stranka sve više prihvata programska opredeljenja Demokratske stranke, pa je posle evropskog puta izgleda počela da podržava i vojvođanske vrednosti. Nadamo se da su ovakva opredeljenja iskrena i da predstavljaju trajnu promenu ponašanja i razmišljanja u odnosu na ranije”, piše u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!