DS: Vojvođani znaju veoma dobro Maju Gojković

26 mar 2016

Za vreme njene vladavine sačinjen je najštetniji ugovor u istoriji Grada

Pokrajinski odbor Demoratske stranke (DS) poručio je danas da je Maja Gojković ona poslednja osoba koja ima pravo da kritikuje pokrajinsku Vladu, drži bilo kome lekcije o poštenju i komentariše rad  Demokratske stranke.

U saopštenju vojvođanskog DS navodi se da su izgradnja škola, bolnica, vrtića, sportskih terena, poboljšanje infrastrukture, kao i promocija vojvođanskih vrednosti za Srpsku naprednu stranku,  teško dostižni rezultati.

„Svakodnevne neistine, klevete i neosnovane optužbe neće promeniti činjenicu da su od Vučića, Maje Gojković i njima sličnih, građani Vojvodine ‘dobili’ jedino veći porez, manje plate i penzije i nova poniženja. Stoga, slažemo se da treba uporediti rad dve vlade“, piše u saopštenju DS u Vojvodini.

U njemu se dodaje da ta stranka od onih koji bez imalo stida kleveću i iznose lažne optužbe, ne očekuje da razumeju važnost i težinu izgovorene reči.

„Od onih koji su bez dana radnog staža ostvarili enormnu ličnu korist, koji su lažnim diplomama i čistim odelima pokušali da ‘operu’ biografije ne očekujemo da razumeju koliko je važno graditi škole, vrtiće, sportska igrališta, bolnice. I ne očekujemo da govore istinu“, poručila je DS.

Ta stranka je ocenila i da Vojvođani, ipak, istinu znaju veoma dobro i gospođu Gojković pamte još iz vremena kada je bila funkcionerka Srpske radikalne stranke, i desna ruka Vojislava Šešelja, Haškog optuženika.

„Na nesreću, u istom periodu, bila je i gradonačelnica Novog Sada. To je period u kom je kao gradonačelnica pokušala da ugasi najbolji festival u Evropi, kada su glumci prebijani na svojim radnim mestima i kada su stranačka pripadnost i rođačke kumovske i sve druge veze bile osnovna preporuka za posao u novosadskim javnim preduzećima“, piše u saopštenju.

U njemu se podseća da je za vreme njene vladavine sačinjen najštetniji ugovor u istoriji Grada, ugovor sa ATP „Vojvodina“ koji je Novi Sad koštao više od tri miliona eura, a Vrhovni kasacioni sud je utvrdio da ga je ona potpisala znajući da je ugovor štetan.

„Bivša Gradonačelnica danas se od ovog slučaja ograđuje. Utočište je tražila u svim strankama koje su potencijalno mogle da joj ga pruže. Demokratskoj stranci Srbije, Novoj Srbiji, Ujedinjenim regionima Srbije, i na kraju Srpskoj naprednoj stranci, koja je konačno abolira od krivice dajući joj danas prvo mesto na listi kandidata za poslanike, i jasnu poruku da je borba protiv korupcije selektivna, a pravda, bar u slučaju Maje Gojković-nedostižna“, poručile su demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!