DS: Visoki funkcioneri lokalne vlasti uopšte ne žive u Pećincima

08 dec 2017

“Zaista ne znam u čemu je problem sa tim ljudima. Možda ne mogu da se dokažu u svojim sredinama, čim moraju da se dokazuju u Pećincima”

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Pećincima pozvao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova da u vezi sa informacijama o lažnim prijavama prebivališta predsednice Opštine Pećinci u ostavci Dubravke Kovačević Subotički i načelnika Opštinske uprave Željka Trbovića ispita njihova stvarna mesta njihovog prebivališta.

Predsednik DS-a u Pećincima Živko Marković rekao je za Autonomiju da su njih dvoje “lažno prijavljeni” da žive u Pećincima, iako Trbović živi u Inđiji, a Dubravka Kovačević Subotički živi u Staroj Pazovi.

“Da bi neko bio predsednik opštine ili, kao što je sada slučaj sa Dubravkom Kovačević Subotički koja je predsednica Privremenog organa formiranog uoči lokalnih izbora u Pećincima zakazanih za 24. decembar, on mora imati prebivalište na području opštine Pećinci. Isto tako, i svi kanidati za odbornike moraju imati prebivalište u Pećincima”, rekao je Živko Marković.

Dodao je da zbog toga DS zahteva od policije da utvrdi stvarna mesta prebivališta i naveo da lažna mesta prebivališta imaju i pojedini članovi Opštinske izborne komisije, koji svakodnevno u Pećince putuju iz Novog Sada, kao i direktori pojedinih javnih i komunalnih preduzeća.

Marković je optužio lokalne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS) da uoči lokalnih izbora prijavljuju mnoge građane koji inače ne žive u Pećincima, kako bi mogli da glasaju za SNS.

“Naglo poraste broj stanovnika Pećinaca kada su izbori pa će verovatno na izborima biti jednak broj birača i broj svih građana Pećinaca”, ocenio je Marković.

On je optužio Dubravku Kovačević Subotički i Željka Trbovića da svakodnevo koriste službene automobila da bi u Pećince stigli iz Stare Pazove i Inđije, a potom da bi se tim istim vozilima vratili kući.

“Zaista ne znam u čemu je problem sa tim ljudima. Možda ne mogu da se dokažu u svojim sredinama, čim moraju da se dokazuju u Pećincima”, kazao je Marković.

On je podsetio da su članom 27. Zakona o prebivalištu i boravištu građana za ove prekršaje predviđene rigorozne kazne.

“Pozivamo i sve inspekcijske službe, kao i Državnu revizorsku instituciju, da hitno izvrše vanredni inspekcijski nadzor i preduzmu mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečili i kaznili rasipanje narodnog novca i zloupotrebu službenih vozila Opštine Pećinci“, naveo je Marković.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!