DS: Tražimo nove izbore u Novom Sadu

12 sep 2013

SNS: DS traži izbore, a boga moli da ih ne bude

Gradski odbor Demokratske stranke (GODS) pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića (SNS), da raspiše nove izbore kako bi se politička scena u ovom gradu “raščistila i na vlast došla bolja vlast”.

Povodom godinu dana nakon što je koalicija predvođena SNS-om preuzela vlast od koalicije predvođene DS-om u glavnom gradu Vojvodine, Gradski odbor DS-a zatražio je i prijem kod Vučevića, kako bi s njim razgovarali o teškoj situaciji u kojoj se Novi Sad nalazi.

Vučević je poručio DS-u da danas neće moći da ih primi, jer su predlog za sastanak s njim poslali „tek juče“ i predložio da novi termin za sastanak bude sreda 18. septembar u podne.

“Mi prihvatamo taj drugi termin i ići ćemo na razgovor kod gradonačelnika, jer imamo šta da mu kažemo. Kao principijelna i korektna opozicija želimo da mu ukažemo i na to kako neki problemi mogu da se reše”, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora DS Ilija Ćosić.

Ćosić je dodao da je DS na izborima 2012. pobedila i da joj je vlast oteta, pa da samim tim ova stranka ima obavezu prema biračima koji su tada glasali za DS u Novom Sadu da ukazuju trenutnoj vlasti na njihove rezultate koji su, prema njegoviom rečima, “nikakvi”.

On je rekao da u Novom Sadu nema novih i ozbiljnih investicija niti se govori o proizvodnji i ukazao na problem u javnom sektoru grada, naglasivši da je u poslednjih osam mesci u njemu zaposleno više od 600 nestručnih ljudi.

“U najkraćem preiodu je u javnim i komunalnim preduzećima zaposleno najviše nestručnih ljudi. Osnovna kavlifikacija za zapošljavanje je da budete član određene stranke”, dodao je Ćosić.

On je podsetio da je bezbednost u Novom Sadu “katastrofalna, da učenici tuku profesore i pale zgrade, te da kod građana vladaju strah i zabrinutost”.

“To nije grad na koji smo mi navikli, univerzitetski cenar i prestonica kulture. Novi Sad zaslužuje vlast koja će stvoriti uslove za rad i miran život. Grad u kojem će ljudi želeti da žive, a ne da što pre iz njega odu”, kazao je Ćosić.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

U opoziciji su DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

Protestne akcije protiv gradske vlasti za sutra su najavili i aktivisti LSV, a ta stranka je ocenila da je aktuelna gradska vlast „doktorirala“ na načinima „isisavanja“ novca iz gradskih preduzeća i da vlada na principu „otmi, uzmi, kupi, uceni, zaposli“.

SNS: DS traži izbore, a boga moli da ih ne bude

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je večeras da Demokratska stranka (DS) traži da se u glavnom gradu Vovodine održe lokalni izbori a u stvari „boga moli“ da se to ne desi.

„Oni (DS) traže raspisivanje vanrednih izbora u Novom Sadu, a Boga mole da se to ne desi, jer se plaše još jednog poraza u nizu ubedljivih, koji samo govore koliko građani nemaju poverenja u njih i njihovu politiku“, naveo je SNS u saopštenju za javnost. 

Ta stranka poručila je Demokratskoj stranci da je „krajnje vreme“ da shvati da je otišla „u političku istoriju Novog Sada i Srbije“.

SNS je poručio da gradska vlast u poslednjih godinu dana ulaže „ogromne napore“ da „popravi“ ono što je DS od 2008. godine „svakodnevno uništavao“, dok je bio na vlasti u Novom Sadu.

„Umesto da se izvinite građanima za sve što ste im uradili, vi i dalje pokušavate da ih prevarite, ali je vaš problem što ste prozreni… Prekinite da lažete i varate građane, jer vam građani Novog Sada i Srbije ne veruju i nikada vam više neće verovati“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!