DS: SNS u Baču širi rasizam prema Romima

27 jan 2016

SNS zabranila sastanak zbog velikog broja Roma koji su došli na sastanak

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Bačkoj Palanci optužio je danas Srpsku naprednu stranku za “rasizam” prema Romima u susednoj opštini Bač.

“Čelnici Mesne zajednice Vajska su pod pritiskom lokalne vrhuške zabranili sastanak odbornika DS-a sa građanima Vajske i sprečili ulaz u salu Vatrogasnog doma zbog, kako su istakli, velikog broja Roma koji je došao na sastanak”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je uprkos tome, oko 200 građana Vajske po hladnom i kišovitom vremenu prekjuče održalo sastanak sa odbornicima DS-a “pod vedrim nebom”.

“Zbog straha od gubitka vlasti, SNS pribegava najnižim potezima kako bi sprečila slobodu govora i pravo na sastajanje i okupljanje građana. U toj paranoji, nazovi naprednjaci ne prezaju čak ni od rasne diskriminacije građana naše opštine”, ocenjuje se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da Romima nije bilo dozvoljeno ni da zakupe salu mesne zajednice za doček Nove godine.

Opštinski odbor DS-a u Bačkoj Palanci je u odvojenom saopštenju optužio je opštinsku vlast da je “uspela da izgubi donaciju” vrednu 25 miliona dinara, koja je bila namenjena za uređenje industrijske zone u Mesnoj zajednici Gajdobra iz budžeta Vojvodine.

“Sadašnja vlast u Bačkoj Palanci, koju čine preletači svih boja a trenutno pod zastavama SNS i Pokreta socijalista, nije u stanju da potroši dodeljena sredstva koja su namenjena za zapošljavanje naših građana i uređenje industrijske zone, a koji će zbog toga biti vraćena u pokrajinski budžet kao neiskorišćena”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!