DS: SNS pokušala da spreči Jankovića da održi miting u Kovačici

24 Mar 2017

"Vlast je očigledno želela da izazove incidente i sukobe, do kojih nije došlo zahvaljujući našoj prisebnosti"

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) u Kovačici pokušala da spreči predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da održi predizborni skup.

DS je navela da je lokalna organizacija SNS u Kovačici u isto vreme i na istom mestu na kojem je već bio prijavljen predizborni skup Jankovića, “nezakonito organizovala svoj kontramiting”.

“Režim Aleksandra Vučića nastavlja s ometanjem i otvorenom opstrukcijom predizborne kampanje Saše Jankovića u Vojvodini, a tenzije koje povodom toga u pojedinim mestima prave lokalne SNS lako mogu da eskaliraju i u otvoreno nasilje”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je policija u Kovačici samo “nemo posmatrala kako SNS postavlja svoje štandove i okuplja pristalice”, te da su na zahtev organizatora Jankovićevog skupa da spreče “političko nasilje”, iz policije odgovorili savetom “da Janković otkaže svoj nastup”.

“Vlast je očigledno želela da izazove incidente i sukobe, do kojih nije došlo zahvaljujući našoj prisebnosti. Mi smo jednostavno otišli na drugo mesto i tamo održali svoj skup, čime smo jasno stavili do znanja da mi svoju političku borbu vodimo mirnim i demokratskim sredstvima”, navodi DS.

U saopštenju se ukazuje i da je Jankovićev izborni štab bio prinuđen da promotivni miting u Kovačici organizuje napolju jer im je prethodno bilo zabranjeno da skup održe u mesnoj sali.

“To se desilo praktično na isti način na koji su Jankovićevi predizborni skupovi bili sprečeni u Somboru, Kikindi, Bečeju, Vršcu i nizu drugih mesta u Vojvodini”, podseća se u saopštenju.

DS je saopštila i da će centralni skup predizborne kampanje Jankovića u Vojvodini biti konvencija u Novom Sadu, 25. marta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!