DS: SNS je vlast u Vojvodini shvatila kao blanko ček

29 Jun 2017

"U prethodnoj godini nije bilo nikakvih investicija u Vojvodini"

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) kritikovao je danas rad Pokrajinske vlade tokom proteklih godinu dana, ocenivši da ona u novom sastavu izabranom 2016. godine “nije ostavila nikakav vidljiv trag”.

DS je dodala da u prethodnoj godini nije bilo nikakvih investicija u Vojvodini, a da se nova Pokrajinska vlada promovisala “otvaranjem objekata koje je u najvećoj meri izgradila bivša Pokrajinska vlada”.

“SNS je vlast u Vojvodini shvatila kao blanko ček, u nedostatku zakonskih propisa o finansiranju Vojvodine, koje više niko ne spominje, tako da je rebalansom budžeta predviđeno zapošljavanje još 110 službenika, a režijski troškovi su povećani za 800 miliona dinara u odnosu na vlast DS”, upozorava se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da posle prve godine nove vlasti u Vojvodini ne postoji transparentno upravljanje javnim finansijama, a prevelik fiskalni deficit “dugoročno preti neodrživosti javnih finansija u pokrajini”.

“Jedino čime se može pohvaliti je veoma jasan kontinuitet u odnosu na prethodnu Pokrajinski vladu koju je vodila DS, budući da je nastavljena primena najvećeg dela projekata i konkursnih linija iz prethodnog perioda”, piše u saopštenju DS.

DS je ocenila da se Srpska napredna stranka (SNS), koja je trenutno na čelu Pokrajinske vlade, “hvali svojom saradnjom sa republičkom vladom i predstavlja njene aktivnosti na teritoriji AP Vojvodine kao svoj uspeh”.

“To je besmisleno jer takve aktivnosti proizilaze iz nadležnosti Vlade Srbije na teritoriji Vojvodine, postojale su i ranije i nemaju nikakav dodir sa Pokrajinskom vladom”, naveli su iz DS.

DS je ocenila i da je sadašnja dobra saradnja Pokrajinske i republičke vlade “dokaz da je u prethodnom periodu krivac za nesaradnju bila upravo republička vlada zbog sebičnih političkih interesa”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!