DS: SNS hoće silom na vlast u Inđiji

13 apr 2015

Demokrate će zatražiti pomoć evropskih institucija

Predsednik Opštine Inđija, Petar Filipović pozvao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da hitno zaustave pritiske na odbornike DS u Inđiji gde, kako je rekao, Srpska napredna stranka pritiscima i ucenama pokušava da promeni vlast.

Filipović je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv pet odbornika Demokratske stranke (DS) i jednog odbornika socijalista, koji su prošle nedelje potpisali inicijativu za smenjivanje lokalne vlasti.

Filipović je ukazao da će DS zatražiti i pomoć OEBS i drugih evropskih institucija.

„Koaliciju u Inđiji čine 23 odbornika DS-a i Socijalističke partije Srbije koji se u poslednje vreme nalaze pod pritiscima i ucenama koje imaju za cilj promenu izborne voljh građana i preuzimanje vlasti od strane SNS“, kazao je Filipović na konferenciji za novinare u beogradskomk sedištu DS-a.

On je rekao da „te ucene u ime SNS sprovodi Dragoljub Trifunović zvani ‘Čarli’, protiv koga će, takođe, biti podneta krivična prijava“.

Filipović je naveo da je Trifunović tužen jer preduzeću Ingas duguje više od milion dinara.

Predsednik Opštine Inđija je je rekao i da Trifunović i direktori pojedinih republičkih javnih preduzeća prete otkazima odbornicima DS, zaposlenim u tim firmama, i prebacivanjem na druga radna mesta, ako ne pristanu na „prekrajanje izborne volje građana Indije“.

„Dugo su se naši odbornici odupirali tim pritiscima“, nastavio je Filipović i rekao da je prošlog četvrtka pet odbornika DS i jedan iz SPS potpisalo inicijativu za smenjivanje lokalne vlasti, „a znamo da to nisu uradili svojevoljno“.

„Naš odbornik (DS) Bojan Tatić iz Maradika od petka je u kućnoj izolaciji, njegove komšije i prijatelji ne mogu da ga vide, jer dva nepoznata čoveka sede u njegovoj kući, sprečavajući svaki kontakt s njim“, kazao je Filipović i zatražio od vlasti da utvrde identitet tih osoba.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu, Miroslav Vasin takođe je ocenio da se u Inđiji sprovodi „oprobani recept SNS da otimanjem mandata i ucenama promeni izbornu volju građana i siledžijski preuzme vlast“.

On je rekao da se to već dogodilo u Irigu, Beočinu i drugim mestima Vojvodine, gde je „bilo opasnih pretnji i razbijenih glava odbornika“, te je neophodno da država reaguje.

„DS je sa svojim koalicionim partnerima već 15 godina na vlasti u Inđiji koja je za to vreme postala simbol razvijene opštine u Srbiji, s jednom od najvećih industrijskih zona i brojnim međunarodnim priznanjima kao najprivlačnija opština za strane investicije“, kazao je Vasin.

SNS je na svojoj konferenciji za novinare odbacila optužbe demokrata. Predstavnici te stranke ocenili su kritike kao pokušaj da se „blaćenjem i neistinama omalovaži volja građana Vojvodine i Inđije, budući da su demokrate ubedljivo izgubile izbore u Vojvodini na prošlogodišnjim izborima“.

Ješić: Direktor ED Ruma vrši pritisak na odbornicu

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić upitao je danas šta radi direktor Elektrodistribucije Ruma i član Srpske napredne stranke (SNS) u kući odbornice DS.

Ješić je na svom Tviter nalogu potom upozorio da je u pitanju pretnja otkazom sinu odbornice, koji je inžinjer u ED Ruma i radi u tom preduzeću već 15 godina.

On je svoje obraćanje uputio i predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Predstavnici DS ranije danas su na konferenciji za novinare istakli da SNS pokušava na silu da dođe na vlast u Inđiji.

(Beta, Autonomija)

Podelite ovu stranicu!