DS: Sledi potpuna kriminalizacija vlasti u Vojvodini

24 Sep 2013

Miloševićevi učenici uvode diktaturu

Demokratska stranka saopštila je danas da će, posle smenjivanja predsednika te stranke Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda, naredni korak vlasti “u uvođenju jednoumlja” biti potpuna kriminalizacija pokrajinske vlasti, DS u Beogradu i svuda gde je ta stranka pobedila SNS na izborima.

Jedina ideja u “farsi smenjivanja Đilasa” jeste da se DS “slomi kičma”, piše u saopštenju DS.

“SNS koja je pobedila samo na jednim izborima i koja od tada pokušava na silu da dođe na vlast na svim nivoima, kroz kriminalizaciju političke konkurencije, ne preza ni od čega da svoju vlast uspostavi i tamo gde je ubedljivo poražena na izborima”, naveo je DS.

DS je saopštio i da je današnje hapšenje bivšeg gradonačelnika Novog Sada i šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, da niko ko u Srbiji drugačije misli, neće biti siguran od političkog progona, sve dok SNS ne ispuni svoju nameru da u Srbiju ne uvede “jednoumlje, diktaturu i sistem u kom niko neće smeti da im se suprotstavi”.

“Apsolutno je jasno da Novaković nije prekršio zakon”, navela je Đilasova stranka u saopštenju.

“Demokratska stranka je verovala u svoju ideju koja je pre tačno 13 godina porazila politiku učitelja onih koji danas pokušavaju da uvedu diktaturu u zemlju, i ostaće dosledna borbi protiv ove vlasti, baš kao što se uvek borila protiv jednoumlja, nasilja i zastrašivanja”, naveo je DS.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!