DS: Skrnavljenje table sa Đinđićevim imenom novi izliv mržnje i pretnja

12 mar 2018

"Poruka pretnje i Demokratskoj stranci i demokratskim snagama"

Pokrajinski i Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu najoštrije su osudili današnje skrnavljenje tabli sa nazivom “Ulica dr Zorana Đinđića” u Novom Sadu i ocenili da se radi o “novom izlivu mržnje i primitivizma”.

Nepoznati počinioci su crvenom bojom isprskali table s natpisom „Ulica dr Zorana Đinđića“ u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

DS je od državnih organa zatražio da otkriju i primereno kazne vinovnike tog “političkog nasilja”.

“Uništavanje tri table s nazivom Ulice Zorana Đinđića, u kojoj se inače nalaze Filozofski fakultet i Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, nikako nije banalan primer vandalizma, već nov jasan simptom žalosnog stanja u našem društvu u kojem glavnu reč danas vode oni protiv kojih se ubijeni premijer borio čitavog svog života”, ocenio je DS.

Prema navodima te stranke, budući da su table namerno uništene na dan 15. godišnjice ubistva, “poruka je više nego jasna: u današnjoj Srbiji nema mesta ni za Đinđićevo ime ni za njegovo političko delo”.

“U današnjem Novom Sadu i Srbiji nije teško pronaći ruku koja će prosuti crvenu farbu po tabli s imenom Zorana Đinđića jer sadašnja vlast, njeni mediji i političko podzemlje već 28 godina vode besprizornu kampanju klevetanja i satanizovanja prvog demokratskog premijera. Njima nije dovoljno to što su fizički uništili Đinđića; oni žele da unište i njegovo delo i uspomenu na njega”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je crvena farba na tablama s imenom Zorana Đinđića “nesumnjivo poruka pretnje” i Demokratskoj stranci i demokratskim snagama u Novom Sadu i Srbiji koje baštine političko delo i ideje Zorana Đinđića.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!