DS: Rukovodstvo RTV-a da javno saopšti da li je angažovalo botove

05 Jul 2017

RTV je postao simbol medijskog mraka

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) pozvao je danas rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV) da hitno “potvrdi ili opovrgne” medijske navode da su angažovali osobe da, za honorar od 80.000 dinara mesečno, pišu komentare na vesti sa zvaničnog sajta RTV-a.

“S obzirom na to da su tvrdnje potkrepljene dokumentima, a da RTV odbija da se izjasni o njihovoj tačnosti, sasvim je opravdana sumnja da je rukovodstvo RTV-a pribeglo ovom skandaloznom potezu. Vest da se isplaćuje toliki novac za lažnu podršku izaziva osudu i prezir”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je “samo u ovakvoj državi” moguće da “lažna podrška vladajućem režimu od strane “spontanih podržavalaca” vredi mesečno više od “dve zarade profesora, nastavnika, medicinskih sestara ili tri zarade velikog broja radnika”.

“I dok sajt RTV-a gori od vrelih podrški državnom vrhu i hvalospeva lažnoj stvarnosti, dok se svaka aktivnost republičke i Pokrajinske vlade predstavlja kao epohalna, dotle je opozicija potpuno ignorisana i njena saopštenja se ne objavljuju. Način na koji danas deluje RTV je sramotan, a ova medijska kuća, koja je bila simbol medijskih sloboda, danas je simbol medijskog mraka, što najbolje dokazuju podaci o drastičnom padu gledanosti”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!