DS: Pritisci na radnike Čistoće i Vodovoda

17 apr 2015

Demokrate okrivile i Vučevića

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) upozorio je danas da zaposleni u novosadskim javnim preduzećima Čistoća i Vodovod i kanalizacija trpe pritiske i otvorene pretnje od strane menadžmenta tih preduzeća.

U saopštenju DS se ističe da se od zaposlenih traži da se učlane u organizaciju Dinara-Drina-Dunav i pribave kopije ličnih karata još deset ljudi koje će, kako se ocenjuje, biti zloupotrebljene u postupku registracije političke partije koja će nositi isti naziv.

Novosadske demokrate su dodale i da se zaposlenima, u suprotnom, preti otkazima, a da su ucenama izloženi i pojedinci i neke organizacije koji posluju s pomenutim gradskim preduzećima.

„Ovakvi postupci, kojim gradska vlast bezobzirno gazi i zakone i osnovna civilizacijska dostignuća u humanizaciji odnosa u društvenoj zajednici, slika su i prilika gradonačelnika Miloša Vučevića i Srpske napredne stranke. Upravo su Vučević i njegova partija omogućili različitim interesnim grupama da preuzmu gradska preduzeća i da njima danas upravljaju kao svojim plenom, a prema radnicima se odnose kao prema svom roblju“, piše u saopštenju DS.

U njemu se podseća da je Vučević podneo krivičnu prijavu protiv čelnika organizacije Dinara-Drina-Dunav zbog kupovine glasova na prošlim lokalnim izborima, nakon čega je ta organizacija sada deo gradske vlasti.

„Pomenuta krivična prijava je očigledno podneta u cilju pritiska na ljude iz tadašnje Romske demokratske stranke, a sada se koristi kao zalog za njihovu vernost Milošu Vučeviću i njegovoj partiji“, zaključile su novosadske demokrate.

SNS je danas odbacila kritike novosadskih demokrata i navela u svojem saopštenju da se DS svim silama bori da zadrži fotelje svojih kadrova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!