DS poziva na protest Mame nisu same

18 Oct 2016

Izjavom da žene neće da rade jer za decu koje rađaju dobijaju minimalac Vučić uvredio ne samo majke već sve porodice u Srbiji

Poslanici Demokratske stranke (DS) pozvali su danas građane da se priduže protestu “Mame nisu same” ispred Vlade Srbije i poruče da niko nema prava da ponižava roditelje.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov je na koferenciji za novinare u skupštini rekla da je premijer Aleksandar Vučić izjavom da žene neće da rade jer za decu koje rađaju dobijaju minimalac uvredio ne samo majke već sve porodice u Srbiji, bez obzira na njihov materijalni status.

“Vučić može da nas sad ubeđuje danima da nije rekao ono što su svi čuli, a ustvari treba da se izvini za izjavu koju je dao”, rekla je Aleksandra Jerkov reagujući na navode premijera da je pogrešno ineterpretiran u vezi izjave o majkama.

Ona je negodovala i što potredsednici DS Tamari Tripić nije dozvoljeno da bude na konferenciji za novinare u skupštini što je, kako je ocenila, još jedan dokaz lošeg odnosa prema ženama.

“Ali DS neće sprečiti da u narednim danima podnesu čitav niz inicijativa koje će majkama i ženama obezbediti bolji položaj u Srbiji, materijalnu nadokandu koja ne služi tome da ih tera da rađaju nego da im pruži izbor da ukoliko žele da rađaju nemaju problem da li će moći tu decu da hrane i svojoj porodici da obezbede egzistenciju”, istakla je Aleksandra Jerkov.

Protest DS zakazan je za sredu u 16.30.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!