DS: Politička podobnost presudna za izbor direktora škola

15 Sep 2017

"Pokrajinska vlada poništava konkurse i postavlja kandidate koji nemaju podršku ni kolega, ni roditelja"

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu ocenio je danas da zbivanja povezana sa izborom direktora Osnovne škole “Jovan Popović” u Novom Sadu, pokazuju da je “politička podobnost kandidata” najvažnija vlastima u Vojvodini.

U saopštenju DS napominje se da su slično ponašanje Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine pokazali i pri izboru direktora Karlovačke gimnazije, te da im je “najmanje važno šta o kandidatima misle njihove kolege i roditelji”.

Bivša direktorka OŠ “Jovan Popović” u Novom Sadu Suzana Ilić podnela je juče tužbu protiv Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, zbog nezakonitosti njegovog rada i odluka povodom izbora direktora te škole.

DS navodi da Pokrajinska vlada uporno odbija da izda saglasnost za izbor kandidata koga jednoglasno podržava Školski odbor i kolektiv OŠ “Jovan Popović”.

“Pokrajinska vlada poništava konkurse i imenuje za vršioca dužnosti kandidata koji nema podršku ni kolega, a ni roditelja, čak pre nego što je konkurs i okončan. Verovatno, jedino što ima je politička podobnost“, smatra DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!