DS: Otimanje prihoda građana Vojvodine

30 Apr 2015

Pripajanje Elektrovojvodine EPS-u otimanje imovine i prihoda građanima Vojvodine

Gašenje četiri privredna društva za proizvodnju električne energije na teritoriji Republike Srbije, među kojima je i Elektrovojvodina, i njihovo pripajanje Elektrodistribuciji Beograd, predstavlja eklatantan primer otimanja imovine i prihoda građankama i građanima Vojvodine i drugih delova Srbije, saopštio je danas Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS).

Demokrate dodaju da nikakve korporativizacije, reorganizacije i sistematizacije ne mogu sakriti ogoljenu istinu da se radi o brutalnoj centralizaciji i potpunom oduzimanjeu prava upravljanja energetskim resursima svim delovima Srbije, van Beograda.

“Gašenje Elektrovojvdine, jednog od najuspešnijih privrednih društava u Vojvodini i Srbiji i namera da se svi prihodi od distribucije električne energije slivaju u centralnu kasu, predstavlja još jedan udar na Vojvodinu i njene specifične i jedinstvana vrednosti”, kažu u DS.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu poziva sve pokrajinske institucije, prvenstveno Pokrajinsku vladu i Skupštinu AP Vojvodine,sve političke činioce i predstavnije civilnog i građanskog sektora da se energično suprostave gašenju Elektrovojvodine i time pokažu da autonomija Vojvodine ne može zavisiti od volje centralističkih vlastodržaca, a da se njene nadležnosti ne mogu svoditi na nivo mesnih zajednica.

“Srbija može biti razvijena zemlja samo ako je čine razvijeni regioni, a regioni se mogu razvijati samo u decentralizovanom društvu koji će dati šansu svakom delu naše zemlje. Nikada se nećemo složiti da se bilo kakve reforme sprovodegašenjem najuspešnijih kompanija i izdavanjem ogromnih teritorija plodne vojvođanske zemlje strancima jer je to suprotno interesima građanki i građana Pokrajine”, zaključuje se u saopštenju.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!