DS neće glasati da Vučević bude gradonačelnik

30 Jun 2016

Zato što su “Vučević i SNS pokazali da ne znaju i ne žele da odgovorno i uspešno upravljaju Novim Sadom

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada glasaće protiv ponovnog izbora Miloša Vučevića za gradonačelnika, saopšteno je danas.

DS će glasati i protiv izbora Gradskog veća zato što su “Vučević i Srpska napredna stranka (SNS) u prethodne četiri godine pokazali da “ne znaju i ne žele da odgovorno i uspešno upravljaju Novim Sadom”.

U saopštenju DS se dodaje da odbornici te stranke u Skupštini grada neće glasati ni za imenovanje direktora u javnim preduzećima, institucijama i ustanovama, “koja će uslediti po dogovoru o podeli plena između SNS i njenih novih i starih koalicionih partnera”.

“DS će ostati opozicija SNS bez obzira na to što je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je dugo godina bila partner upravo DS-a, odlučila da promeni stranu i pridruži se onima protiv čije se politike i nečasnih dela dosledno borila punih 26 godina”, piše u saopštenju DS.

Kako se navodi, DS se zahvaljuje LSV na dosadašnjoj saradnji, ali odluka LSV da stupi u savez sa SNS može da se razume kao čin “svesnog samožrtvovanja kojim je u potpunosti razotkrivena prava priroda režima Aleksandra Vučića”.

“Sad je svima u ovoj zemlji jasno da u srpskoj politici nema nečasnijih ljudi od srpskih naprednjaka, koji se stalno kunu u svoje poštenje i patriotizam a sad će otvoreno sarađivati s onima protiv kojih godinama vode kampanju mržnje, nazivajući ih izdajnicima, separatistima i kriminalcima”, dodaje DS.

DS upozorava da su samo pre desetak dana Vučićeve pristalice po Novom Sadu nosile transparente na kojim su (predsednika LSV) Nenada Čanka proglasili za lopova, a sada s tim istim Čankom prave koaliciju koja će upravljati Novim Sadom u naredne četiri godine.

“U Novom Sadu nema nijednog punoletnog građanina koji je glasao za gradsku vlast koja će sutra biti formirana i DS će tu istinu reći i u Skupštini grada”, dodaje se u saopštenju.

Gradski odbor LSV u Novom Sadu doneo je odluku da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti, koju će tako činiti LSV, SNS i Socijalistička pratija Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!