DS: Izlazak Bilickog iz DS jedini rezultat akcije Rezač

21 jan 2016

Poruka onima koje SNS ucenjuje da ih institucije neće zaštititi i da je isplativije da urade ono što se od njih traži

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da izlazak predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog iz te stranke nepunih mesec dana nakon sto je priveden u akciji „Rezač“ čini još očiglednijom činjenicu da ljudi bivaju oslobođeni od krivičnog gonjenja ukoliko napuste DS.

Predsednik opštine Ada izjavio je juče da izlazi iz DS i da će se na narednim izborima kandidovati kao vanstranačka ličnost.

DS je u saopštenju istakla da je to jedini rezultat i jedini cilj navodne borbe protiv korupcije i akcije „Rezač.

„Demokratska stranka još jednom, nakon gotovo dve godine, poziva nadležne organe da ispitaju zvanične i prijavljene navode pokrajinskog poslanika Jovana Tišme da su mu najviši funkcioneri Srpske napredne stranke nudili da se krivični postupak protiv njega obustavi ukoliko napusti Demokratsku stranku“, navodi se u saopštenju.

DS je ocenila i da je očigledno da je izostanak reakcije države u ovom i mnogim drugim slučajevima ispunio svoj cilj, odnosno da je poslao jasnu poruku onima koje SNS ucenjuje da ih institucije neće zaštititi i da je isplativije da urade ono što se od njih traži.

„Demokratsku stranku nikakvi pritisci, zastrašivanja i pretnje neće pokolebati u borbi za pravnu državu u kojoj su zakoni isti za sve, a institucije i državni organi rade svoj posao u skladu sa zakonom i oslobođeno od pritisaka“, poručile su demokrate.

U policijskoj akciji „Rezač“ krajem prošle godine privedeno je 80 ljudi, koji se, kako je policija saopštila, sumnjiče za organizovani finansijski kriminal i korupciju. DS je tada upozorila da su privođenja politički motivisana, jer je većina onih koji su uhapšeni u toj stranci.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!