DS: Gradska vlast protraćila novac dobijen prodajom atraktivnog placa

02 Oct 2016

“Nazovi politika gradske vlasti u upravljanju javnim sektorom u Novom Sadu ne može se blaže oceniti nego kao krajnje bizarna i neodgovorna"

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu da je “protraćila” blizu dve milijarde dinara dobijene od prodaje atraktivnog gradskog placa na javna i komunalna preduzeća koja su gubitaši.

DS je u saopštenju za javnost naveo da će se, uprkos tome, mnoga gradska preduzeća do kraja godine zadužiti još više nego što su planirala pre nego što su dobila nove subvencije.

Gradsko zelenilo je dobilo dodatnih 90 miliona dinara ali će svoj ukupan dug do kraja godine ipak povećati za 35 miliona, dok će Lisje i Spens “na svaki dinar dodatno dobijen iz gradskog budžeta za još toliko uvećati i svoja nova dugovanja”, navodi se u saopštenju.

“Nazovi politika gradske vlasti u upravljanju javnim sektorom u Novom Sadu ne može se blaže oceniti nego kao krajnje bizarna i neodgovorna. Jer šta se drugo može reći za politiku u kojoj se prodaje poslednja slobodna velika građevinska parcela u širem centru grada, a onda se novac od prodaje deli gradskim preduzećima koja će sad poslovati sa još više gubitaka”, piše u saospstenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!