DS: Gradonačelnik Novog Sada ugrozio zdravlje i bezbednost dece

13 Sep 2018

"Poseta školi upriličena je u cilju političke promocije"

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu, zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da podnese ostavku, jer je “u želji za ličnom promocijom ugrozio zdravlje i bezbednost dece” tokom posete osnovnoj školi u Petrovaradinu.

DS je saopštio da su deca iz Osnovne škole “Jovan Dučić” u Petrovaradinu, izvedena sa nastave i “ugurana u salu”, kako bi slušala govor gradonačelnika tokom posete, te da je jedna devojčica pala u nesvest i odvezena kolima hitne pomoći.

Navodi se da je zajedno sa decom u sali bilo više desetina nepoznatih ljudi za koje su naveli da se “pretpostavlja da su aktivisti Srpske napredne stranke”, te da su tu bili drugi nastavnici i direktori više škola.

“Njegova poseta školi nije imala nikakav konkretan povod i upriličena je samo u cilju političke promocije maskirane tobožnjom željom da se javnost obavesti o dosadašnjim ulaganjima lokalne samouprave u obrazovanje”, piše u saopštenju i dodaje da su informacije o stanju dece dobili “od nastavnika u pokušaju da zaštite decu”.

Gradska kuća saopštila je ranije danas da je gradonačelnik Vučević obišao Osnovnu školu “Jovan Dučić” u Petrovaradinu, jer je u nju iz gradskog budžeta tokom pet godina uloženo oko 81,5 miliona dinara.

Vučević je govorio o izgradnji nove Baletske škole u Novom Sadu, rekonstrukcijama objekata škola u naselju Šangaj i planovima grada za buduća ulaganja u obrazovanje, piše u saopštenju iz Gradske kuće.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!