DS: Gde je SNS-u program za Vojvodinu?

27 apr 2015

SNS je protiv multietničnosti i autonomije Vojvodine

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) upitao je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) kako je moguće da još uvek nema program za Vojvodinu, iako ga je obećala još u julu prošle godine, i optužio SNS da se protivi široj autonomiji pokrajine.

“Još u julu 2014. visoki funkcioner SNS Goran Knežević je obećao, u roku od deset dana program SNS za Vojvodinu, a tih deset dana traje još uvek”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da je SNS u više navrata u Skupštini Vojvodine pokazao kako zamišlja pokrajinu, tako što je glasao za smanjivanje njenih nadležnosti, suprostavljao se višejezičnosti i proglašavao za “jeres” svaku ideju i inicijativu o snaženju autonomije i jačanju efikasnosti vojvođanskih institucija.

“U isto vreme, nismo zaboravili kakvu su Vojvodinu devedesetih kreirali najistaknutiji članovi SNS, tada kao radikali, i kakav su odnos imali prema građanima koji su podržavali multietničku i višenacionalnu Vojvodinu”, poručio je DS.

Optužili su SNS da su svoj današnji odnos prema građanima Vojvodine najbolje pokazali prilikom lokalnih izbora u Odžacima, Vrbasu i Srbobranu, kao i prilikom “nasilnog” preuzimanja vlasti u Titelu, Beočinu i Irigu.

“Crni džipovi puni nabildovanih kriminalaca, razbijene glave, zastrašivanja i ucenjivanja su metodi kojima naprednjaci žele da postignu pobedu u Vojvodini. To im građani Vojvodine nikada neće dopustiti”, piše u saopštenju.

DS je naveo da se oduvek zalagao za multietičnost i multikulturalnost kao najuzvišenije ciljeve u Vojvodini.

“Zato nas vređa kada o tim vrednostima govore oni koji su do pre nekoliko godina sve činili da ih unište. Potrebno je mnogo više od tih nekoliko godina da bi se zaboravila njihova nedela i njihov odnos prema Vojvođanima tokom devedesetih”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!