DS će podržati aktivnosti oko evropske prestonice kulture

14 Oct 2016

Dostignuće svih Novosađana i prijatelja Novog Sada koji su od 2011. godine učestvovali u poduhvatu u kojem je grad poneo titulu

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da će u narednih pet godina podržati aktivnosti koje će imati za cilj da Novi Sad u potpunosti opravda prestižno zvanje evropske prestonice kulture 2021. godine.

U saopštenju te stranke se čestita svim građanima Novog Sada na izboru grada za Kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine.

“Reč je nesumnjivo o značajnom dostignuću svih Novosađana i prijatelja Novog Sada koji su od 2011. godine učestvovali u poduhvatu u kojem je Novi Sad poneo laskavu titulu Kulturne prestonice Evrope. Zadovoljstvo Demokratske stranke je utoliko veće ako se zna da je čitav projekat pokrenut u periodu kada je upravo Demokratska stranka vodila grad, te da je ideja o kandidovanju Novog Sada za Kulturnu prestonicu potekla od tadašnjeg gradskog ministra za kulturu Andreja Bursaća, koji u ovom svečanom trenutku zaslužuje posebne čestitke za vizionarstvo i spremnost da krene od nule u ostvarivanje svoje smele ideje”, piše u saopštenju DS u Novom Sadu.

Ta stranka je gradskoj vlasti poručila da ima obavezu da u narednom periodu uredi Petrovaradinsku tvrđavu i njeno podgrađe, izgradi koncertnu dvoranu, reši problem sa smeštajem Muzeja grada i u duhovnom i fizičkom smislu obnovi kulturne institucije u gradu.

“Da bi Novi Sad zaista opravdao titulu Kulturne prestonice Evrope 2021. godine neophodno je zaštiti i graditeljsko nasleđe, odnosno odmah prestati s rušenjima objekata koji čine sastavni deo arhitektonskog i urbanističkog identiteta Novog Sada i obustaviti izgradnju novih solitera u centralnom delu grada, koji investitorima donose ekstra zaradu, a Novom Sadu bruku i svaku drugu štetu”, dodaje se u saopštenju novosadskih demokrata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!