Drvoseče iz Srbije i Vojvodine na svetskom prvenstvu

05 sep 2014

Reprezentativci iz "Vojvodinašuma" i "Srbijašuma"

Reprezentacija sekača-motorista Srbije učestvovaće ove godine na 31. svetskom prvenstvu drvoseča, koje će biti održano od 10. do 13. septembra u Braincu u Švajcarskoj.

Srbiju će ove godine predstavljati tim sastavljen od Gorana Čamagića, Milana Zujića, Milana Lazića i Marka Neškovića, koji dolaze iz dva najveća preduzeća u oblasti šumarstva „Vojvodinašume“ i „Srbijašume“.

Oni su se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo na prošlogodišnjem državnom prvenstvu održanom u Vrnjačkoj banji. Ekipa je imala i posebne pripreme tokom avgusta i spetembra, na specijalno uređenom poligonu za takmičenje u Deliblatskoj peščari i na planini Jastrebac kod Kruševca.

Prvo svetsko prvenstvo ove vrste organizovale su Jugoslavija i Mađarska 1970. godine i od tada se ono održava svake druge godine.

Reprezentacija Srbije prvi put je nastupila na ovako velikom takmičenju u Estoniji 2006. godine, a najveći rezultati ostvareni su 2010. godine u Zagrebu, gde su osvojene dve bronzane medalje u disciplinama obaranje stabla i kombinovanog prerezivanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!