DRAGOLJUB PETROVIĆ: Ko je ko u Vučićevoj Srbiji

08 dec 2017

Nalaz sudskog veštaka i izdajničku strukturu Danasa na Pinku su komentarisali svakakvi raskošni likovi Vučićeve Srbije

To što je sudski veštak Branimir Aleksandrić utvrdio da novinarke Pinka nisu imale teške telesne povrede, te da su sa lakim telesnim povredama tri dana ležale u bolnici pod video-nadzorom matične televizijske kuće, gde ih je obišao i predsednik svih građana sa lakim i teškim telesnim povredama, bio je lep razlog da se tri dana ne skidamo sa vesti i drugih prijatnih sadržaja uglednog Pinka, jerbo smo objavili to veštačenje, koje je utvrdilo da ako laže Aleksandar, ne laže Aleksandrić.

Nalaz sudskog veštaka i izdajničku strukturu Danasa na Pinku su komentarisali svakakvi raskošni likovi Vučićeve Srbije.

– Evo je neka pevačica! Kaže da više veruje kamermanu nego sudskom veštaku! – zove me sabajle drugar, slučajno zalutao na frekvenciju Pinka.
Odmah prebacim kanal.

– Ama šta lupaš, kakva pevačica! Direktorka i glavna urednica Studija B! – razjasnim mu tu pojavu na ekranu i objasnim da je u pitanju osoba koja bi uspela da upropasti i Luvr, samo kada bi je neko postavio za direktorku Luvra i rekao joj da je Mona Liza glavni kočničar reformi koje sprovodi predsednik Vučić.

– Zezaš! – rekao je onaj moj drugar kada je saznao identitet osobe koja je upravo stručno objašnjavala sve što su je pitali, a najviše je pričala o njenoj užoj specijalnosti – profesionalnom & objektivnom novinarstvu.

– Evo vas komentariše na Pinku i neki prodavac paprika sa Bajlonijeve pijace! – zvao me po podne isti onaj drugar i dalje začuđen što Pink daje priliku da nas analizira svako ko prođe pored njihove zgrade dok traju vesti.

– Kakav prodavac paprika!? – uključim odmah Pink, kad ono tamo dragi kolega, vršilac dužnosti glavnog urednika Politike.

– Ma nije, bre, on je vršilac dužnosti… – počnem da objašnjavam drugaru ko je osoba koju je upravo uočio, a on me prekine.

– Pa tako i izgleda… Ko vršilac dužnosti prodavca paprika sa Bajlonijeve pijace! Ovi pravi prodavci paprika su mnogo simpatični ljudi! – kaže onaj moj drugar.

– Ali, slušajte, bre, on je vršilac dužnosti glavnog urednika Politike! – kažem.
Usledila je tišina.

– Zezaš! – rekao je onaj moj drugar i pao u nesvest, prilikom čega je zadobio lakše telesne povrede zbog kojih tri dana nije ležao u bolnici, a nije ga obišao ni predsednik svih građana sa lakim i teškim telesnim povredama.

– Evo ga neki moler! – nastavio je on tako da me zivka svaki čas kad je izašao iz nesvesti i naredna dva dana, a ja sam mu pedantno i strpljivo tumačio: ko je ko u Vučićevoj Srbiji.

– Kakav moler! Šta lupaš! Čovek predaje na fakultetu i politički je analitičar… – objasnio sam mu profesionalni bekgraund Dejana Vuka Stankovića.

I onda se na kraju, kada smo se svi najmanje nadali, u redovnoj rubrici Pinka o Danasu pojavio i Čeda Jovanović.

– Evo vas na Pinku komentariše i pokojni Toza! – javio se onaj moj drugar, već na ivici nervnog sloma. Tu mi je zapravo bilo najteže da mu objasnim ko je u pitanju. Kako nekome ukratko objasniti ko je i šta radi Čeda Jovanović, trenutno?

– Brate, dovoljno je samo da vidiš kako u Vučićevoj Srbiji izgledaju i govore glavna urednica Studija B i glavni urednik Politike, i pokojni Toza, pa da vidiš gde živimo – rekao je onaj moj drugar i skočio kroz prozor.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!