DRAGOLJUB PETROVIĆ: Deset sekundi perača biografija

U Srbiji, nećete verovati, svakih deset sekundi pojavi se jedan perač biografija, skoči na glavu sa zgrade, i kad svi misle da je gotov – on elegantno ustane, otrese prašinu sa odela i postane novi čovek!

21. sep 2018

Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri, pa do proizvodnje letećih automobila u Srbiji – rekao je predsednik Vučić tokom posete Kini.

-Pa je l’ imate dovoljno papaka u Srbiji? – pitao je predsednik Si Đinping, a onda je predsednik Vučić izvukao odnekud sliku Marijana Rističevića.

-Evo vidite… – rekao je predsednik Vučić.

-Kakav papak!!! Je l’ imate još takvih za izvoz? – pitao je Si Đinping.

-Ma nije on za izvoz. Niste shvatili. On je predsednik Odbora za poljoprivredu, on će da vam obezbedi papke preko svojih kanala! – objasnio je predsednik Vučić predsedniku Si Đinpingu, te sakrio sliku Marijana Rističevića, kako Kinezi ne bi tražili da im ubuduće izvozimo Marijane Rističeviće i sve ono što se u drugim zemljama baca ili ne koristi u dovoljnoj meri, a mi toga imamo na pretek i to u najvišim državnim institucijama.

Posle se prešlo na priču o letećim automobilima, i to, kakva koincidencija, baš u trenucima kada se jedan leteći avion Er Srbije umalo nije srušio leteći iznad Kipra.

-Mi već imamo leteće automobile iako su u Kini tek u razvojnoj fazi… I to ne obične automobile, već leteće džipove. Evo, vidite, ovaj džip je uspešno lansiran u vazduh pre dve nedelje – pokazivao je predsednik Vučić sav ponosan slike svih naših džipova koji su poslednjih meseci po Beogradu odleteli u vazduh.

-A što pored svakog letećeg džipa plače neka žena? – raspitivao se Si Đinping.

-Plaču od sreće! Znate, mi smo mali narod i ljudi prosto ne mogu da veruju da jedna velika Kina tek razvija tehnologiju letećih automobila, a naši već lete. I to džipovi! – objasnio je predsednik Vučić.

-Fantastično! – bio je fasciniran Si Đinping koji je svojim savetnicima rekao da zabeleže: „Srbija ima neviđene papke, naročito mi se sviđa onaj sa brkovima i bradom, a džipovi im uveliko lete!“

Malo je falilo u poslednjih šest godina, skoro ovolicno, da se u Srbiji počnu praviti delovi za Boing i Erbas, da proradi fabrika čipova u saradnji sa Emiratima, da Ikarbus proizvodi „srpski mercedes“, ali se tokom posete Kini predsednik Vučić napokon setio nečega što imamo u izobilju – svinjskih papaka ili jednostavno – papaka.

I sve bi bilo skroz normalno, pošto s papcima obilujemo, da se odmah posle papaka, predsednik Vučić, j… ga, to je jače od njega, nije setio i letećih automobila.

A lepo su mu govorili savetnici – ne preteruj, zadrži se samo na papcima, u to će svi da poveruju, ali prosečnom Srbinu kad pomeneš izvoz papaka u Kinu, odmah krene da kuka: „A šta ćemo mi da jedemo i gledamo ako sve papke izvezemo Kinezima!?“, pa je predsednik Vučić za svaki slučaj, pomenuo i proizvodnju letećih automobila za svetske potrebe, jer nijedan Srbin neće reći: „A šta ćemo mi onda da vozimo?“, pošto nijedan Srbin nije lud da kupi leteći automobil.

-Jes, pa da se skrljam! – reći će prosečan Srbin na pomen letećeg automobila, iako statistika pokazuje da je viša Srba riknulo zbog povišenog holesterola izazvanog prekomernim ždranjem svinjskih papaka u saftu, nego zbog vožnje letećih automobila.

-Predsedniče, morate malo suptilnije da preterujete – kažu mu ponekad savetnici, tako da se može očekivati, odmah po povratku iz Kine, da predsednik Vučić detaljno objasni zlim jezicima, žutim lopovima & ostaloj sumnjičavoj bagri, naročito vernim biračima, da je proizvodnja letećih automobila u Srbiji savim realna.

-Leteći automobili proizvodiće se od naših delova za Boing i Erbas, jer su avionski delovi sastavni deo letećih automobila. Svi će biti čipovani čipovima iz naše novoneotvorene srpsko-arapske fabrike! A leteći automobili nosiće znak srpskog mercedesa i praviće ih Ikarbus, jer ćemo u Ikarbusu brže razviti i tehnologiju letećih autobusa – objasniće predsednik Vučić, koliko već ovih dana.

U Srbiji, nećete verovati, svakih deset sekundi pojavi se jedan perač biografija, skoči na glavu sa zgrade, i kad svi misle da je gotov – on elegantno ustane, otrese prašinu sa odela i postane novi čovek! Što će reći da u Srbiji svakih deset sekundi pobedi neki perač biografija.

-Što je daleko bolje nego u Americi gde svakih 10 sekundi ne pobedi, već pogine jedan perač prozora, Bog da mu dušu prosti! – prekrsti se srpski narod, Bog da mu dušu prosti.

Svaki perač biografija ima tu mogućnost da na svakih deset sekundi izgovori nešto u šta neće poverovati nijedan perač prozora iz Amerike, ali, stvari se kreću u dobrom pravcu. Kad mi proizvedemo leteće automobile, perači prozora neće više ginuti na poslu, možda eventualno u saobraćaju.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga