Dosta je bilo: Opravdan štrajk radnika u JGSP Novi Sad

"Razlozi za obustavu rada su u katastrofalnom stanju u preduzeću, u poremećenim međuljudskim odnosima, pretnjama od strane rukovodstva, velikim dugovanjima preduzeća"

20. mar 2018

Pokret Dosta je bilo podržao je danas zaposlene u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad, koji će sutra održati štrajk upozorenja, i naveo da je stanje u tom preduzeću “katastrofalno”.

Pokret Dosta je bilo je u saopštenju za javnost naveo da osnovni problem u preduzeću predstavlja višak zaposlenih u administraciji, a manjak u saobraćajnom sektoru.

“U tehničkom sektoru radi 670 radnika, od čega 550 vozača, dok je na administrativnim i ostalim poslovima raspoređeno čak 600 radnika. Vrlo upadljivo je i nepravedno kategorisanje plata, jer vozači u proseku zarađuju 44.000 dinara, a administrativni radnici 64.000 dinara. Stanje u preduzeću je sve gore, pa stoga vozači napuštaju radna mesta, a administracija se uvećava i parazitira”, piše u saopštenju.

Dodaje se da problem predstavlja i vozni park, koji je sve stariji i u sve lošijem stanju, “zbog neznanja i nesposobnosti trenutnog rukovodstva”.

“Ovakvo stanje je neodrživo i bez obzira na subvencije koje Grad Novi Sad izdvaja svake godine, pitanje je dana kada će JGSP Novi Sad skliznuti u provaliju. Ove godine iz gradskog budžeta namenjeno je 150 miliona dinara tekućih i 80 miliona dinara kapitalnih subvencija, ali to nije dovoljno da se pokrije nesavesno poslovanje i nerazumno zapošljavanje nepotrebnih kadrova na nepostojeća radna mesta”, navodi se u saopštenju.

U najavi za štrajk upozorenja zaposleni su naveli da su razlozi za obustavu rada u “katastrofalnom stanju u preduzeću, u poremećenim međuljudskim odnosima, pretnjama od strane rukovodstva, velikim dugovanjima preduzeća a posebno za gorivo”.

Štrajk upozorenja najavljen je za sredu, u periodu od 13 do 14 sati.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga