Dodeljene nagrade za borbu protiv diskriminacije

21 apr 2015

Dobitnik i Jutarnji program RTV

U beogradskom Medija centru danas su uručene godišnje nagrade za borbu protiv diskriminacije Koalicije protiv diskriminacije.

Ovogodišnji dobitnici te nagrade su Jutarnji program Radio-televizije Vojvodine u kategoriji medija, Fond za humanitarno pravo u kategoriji organizacija civilnog društva, Ljubomir Živkov u oblasti javnih ličnosti, Mirko Milićević iz „Dosije studija“ u kategoriji biznis sektora i Odeljenje za javni red i mir policijske uprave za grad Beograd u kategoriji javne vlasti.

Koalicija protiv diskriminacije ustanovila je “Godišnju nagradu za borbu protiv diskriminacije” kao priznanje pojedincima, organizacijama, institucijama, kompanijama i medijima koji su u toku jedne godine učinili najviše napora u suzbijanju diskriminacije prema manjinskim i marginalizovanim grupama ili doprineli unapređenju jednakosti svih građana i građanki u Srbiji.

O dobitnicima nagrada odlučuju organizacije-članice Koalicije na osnovu predloga koje su joj do kraja prošle godine, dostavili pojedinci i organizacije.

Koaliciju protiv diskriminacije čine: Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS –  Mreža odbora za ljudska prava, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT, Praxis i Regionalni centar za manjine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!