Doček 7526. godine u centru Novog Sada i ostali paranormalni fenomeni

21 dec 2017

"Gradsko slavlje u čast novog-najstarijeg srpskog kalendara koji meri vreme od Nojevog potopa"

Grad Novi Sad biće pionir u prihvatanju nove teorije nastanka sveta, koja se bazira na mitološkim i paranormalnim teorijama.

Prvi put u našem gradu, i ovom delu vasione, na više od 20 lokacija slaviće se dolazak nove „7.526. godine“, i to, najvaljuju organizatori, „po Julijanskom kalendaru“, koji je, uzgred rečeno ustanovljen 46. godine pre nove ere i počeo da se primenjuje 45. godine p.n.e.

Naime, Fondacija Novi Sad 2021, organizacija koja inače učestvuje u pripremama Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, najavila je obeležavanje dočeka „7.526. godine po Julijanskom kalendaru“, za koji je pripremila program koji će sutra biti svečano prezentovan i u Gradskoj kući.

Tako će svega dve nedelje po dočeku 2018. godine, Novosađani imati priliku da preskoče čitavih tri i po hiljade leta, i postave nove smernice u poimanju evropske tradicije, kako to već priliči evropskoj prestonici kulture.

A da to nije tek bilo kakav savremeni spektakl, upućuju tumačenja inih nacionalističkih portala, kojima se organoizatori valjda vode u ovom poduhvatu, koji otkrivaju da je reč zapravo o „vizantijskom kalendaru“, ili čak „starom srpskom kalendaru“, koji meri vreme nakon Nojevog potopa.

Istoričare, koji beleže drugačije podatke glede nastanka Vizantijskog carstva i doseljavanja Slovena na ove prostore, promoteri novog-najstarijeg kalendara serbskog objašnjavaju tvrdnjama da „idejnim tvorcima istorije nije odgovaralo postojanje ovog kalendara, jer se ne uklapa u prihvaćene teorije o nastanku Srba“.

Ali, eto Novosađani će se uveriti da nisu ni takve naučne teorije večite. Dođu nekad vremena kad se ustoliči vlast sklonija paranormalnom no ovozemaljskim zakonima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!