Đurić (DJB): Nećemo preletati u druge stranke, Radulović sprovodi nasilje

30 mar 2018

“Dugujemo sebi međusobno, biračima i javnosti izvinjenje"

Republički poslanik Pokreta Dosta je bilo Vladimir Đurić, koji je isključen iz tog pokreta, izjavio je da neće “preletati” u drugu stranku, optužio predsednika Dosta je bilo u ostavci Sašu Radulovića da sprovodi “nasilje” i izvinio se biračima, jer se ispostavilo da stranka nije registrovana.

“Naročito apelujem na nosioce javnih funkcija. Na odbornike i poslanike. Ne prelećemo nigde i ne dajemo nikome, pogotovo ne Vučiću, podršku za bilo šta. Za politiku prema Kosovu pogotovo ne. Niti za ustavne promene. To je podmetnuta dilema oko koje treba navodno patriotski da se opredeljujete, a istinita je taman koliko i tvrdnje da nam stranka nije registrovana zbog našeg stava o Kosovu”, naveo je Đurić u pismu novosadskom odboru DJB-a, u koje je agencija Beta imala uvid.

Dodao je da su on i kolege iz pokreta “planirali kandidature jakog tima na izborima” u pokretu, za koje su očekivali da će biti fer i demokratska prilika za nadmetanje ideja i politika.

“Nema govora o tajnim sastancima i nasilnom preuzimanju bilo čega. Nasilje je sprovedeno da se spreči da se na izborima eventualno desi promena. Jer, tada bi sve resurse organizacije pobednički tim sa legitimnim pravom tražio da preuzme, kako bi poveo organizaciju”, naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, izvršili su uvid u papire o registraciji stranke.

“Dugujemo sebi međusobno, biračima i javnosti izvinjenje što to nismo ranije uradili, jer je to veoma jednostavno. Uvidom je konstatovano da stranka zaista nije registrovana niti može biti, i to zbog neispravnih obrazaca sa potpisima, kao i zbog nezakonitih, neustavnih i međusobno neusklađenih odredaba statuta, što je moglo lako biti otklonjeno”, naveo je Đurić.

“Upućujem javno izvinjenje svima koji su nam dali potpise. Među njima su naši prijatelji i rođaci koje smo po zimi dovodili da pomognu ovu obmanu koja se godinu dana krije od svih nas”, poručio je Đurić.

Dodao je da je na poslednjoj sednici Glavnog odbora pokreta tražio i kontrolu trošenja budžetskog novca u 2017. i u dve izborne kampanje, ali se Branka Stamenković, kao članica Nadzornog odbora, oglušila o taj zahtev.

“Lider u ostavci naravno zna da ga pravno ništa ne obavezuje da to dozvoli, jer statut neregistrovane stranke nema pravno dejstvo. Baš kao ni jedna druga odluka”, rekao je Đurić.

Dodao je da Statutarnu komisiju pokreta “broji samo jedan član”, Vojin Biljić, koji se “predstavlja kao statutarna komisija neregistrovane stranke”.

“Apelujem na sve da sledite politiku sa kojom smo 2016. mobilisali i sebe i 220.000 građana kojima dugujemo da nadalje niko od nas ne saučestvuje u obmani”, istakao je Đurić.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!