DJB: Zbog požara na deponiji smeća, Novosađani izloženi zagađenju

26 avg 2018

"Gradska deponija, koja postoji već decenijama, nema upotrebnu dozvolu"

Pokret Dosta je bilo protestovao je večeras zbog požara koji je danas popodne izbio na deponiji smeća u Novom Sadu.

“Uzrok je nepoznat, a požari se ponavljaju, te stanovnici Novog Sada bivaju iznova izloženi dimu i isparenjima”, naveo je DJB u saopštenju za javnost.

Dodali su da novosadsko Javno komunalno preduzeće „Čistoća“, koje se bavi upravljanjem otpadom, nema odobrenje za delatnost skladištenja smeća, jer gradska deponija, koja postoji već decenijama, nema upotrebnu dozvolu.

“Posledica toga su neprecizni podaci koliko ovo smetlište zagađuje životnu sredinu”, piše u saopštenju novosadskog odbora DJB-a.

JKP Čistoća: Sumnjamo da je požar podmetnut

Javno komunalno preduzeće Čistoća iz Novog Sada saopštilo je večeras da postoji sumnja da je požar na deponiji smeća u tom gradu “podmetnut” i navelo da se požar gasi svim raspoloživim resursima.

“Požar, koji je danas u popodnevnim časovima izbio na Gradskoj deponiji na Klisi, je pod kontrolom. Sumnjamo da je požar podmetnut, baš kao i prošle godine, jer se desio na lokaciji deponije koja se inače ne koristi”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da u požaru nema povređenih i da nema nikakve opasnosti po građane Novog Sada i njihovu imovinu.

“Uzrok će utvrditi policija, a javnost će biti upoznata sa detaljima”, navodi se u saopštenju.

JKP Čistoća je navela da su se njihovim radnicima i Vatrogasnoj brigadi, koji sa svom raspoloživom mehanizacijom i cisternama sa vodom gase požar, priključili i radnici drugih javno-komunalnih preduzeća, i preduzeća “Transnafta”, te se i kamionima posipa zemlja na delove deponije, koji su zahvaćeni vatrom.

Požar je izbio danas popodne, a u pojedinim delovima grada oseti se jak neprijatan miris.

(Autonomija, foto: DJB)

Podelite ovu stranicu!