DJB: TV Subotica promoviše gradonačelnika Subotice i dovodi javnost u zabludu

16 Oct 2017

"Odgovornost Labana ne sme biti zaboravljena"

Gradski odbor Pokreta Dosta je bilo (DJB) u Subotici optužio je danas vlasnika subotičke televizije Vladana Stefanovića da promoviše gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i da javnost dovodi u zabludu emitovanjem priloga o građaninu Vladimiru Polovini.

Krajem avgusta gradonačelnik Subotice i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Bogdan Laban pretio je svom stranačkom kolegi Vladimiru Polovini da će mu “iščupati grkljan”.

Kako navodi DJB u saopštenju, TV Subotica je prošle nedelje emitovala prilog “Druga strana sukoba Laban – Polovina”, čiji je autor Vladan Stefanović, a prilog je predstavljen kao istraživanje, u kojem je taj novinar pokušao da rasvetli ko je Vladimir Polovina.

“Ovo je potpuno svesno dovođenje javnosti u zabludu. Slučaj ‘Laban’ se ne možemo sakriti pod tepih zabavljajući se biografijom njegovog stranačkog kolege Polovine. Odgovornost Labana ne sme biti zaboravljena“, navodi DJB.

Ta stranka je ukazala da je novinar Vladan Stefanović široj javnosti poznat po “spornim privatizacijama lokalnih medija u Vojvodini, po učešću u spornim komisijama za medijske projekte, dok je u predizbornom periodu na TV Subotici intenzivirana promocija istaknutih članova SNS-a na svim nivoima vlasti”.

DJB navodi da je umesto priloga o Polovini javnost trebala da čuje nešto o rezultatima rada gradonačelnika Subotice i njegovoj biografiji.

“Od velike koristi za javnost bili bi nepoznati detalji iz radne biografije gradonačelnika, zašto je napustio institucije u kojima je bio zaposlen i od kojih para adaptira i gradi kuću sa bazenom i teniskim igralištem, kada je ceo radni vek proveo u državnim institucijama i preduzećima”, naveo je DJB.

Dodaje se javnost poznaje Labana kao “revijalnog pratioca visokih stranačkih funkcionera SNS-a koji su u Suboticu dolazili da otvaraju odavno izgrađene deonice Ipsilon kraka ili kao pratnju prilikom svečanih otvaranja fabričkih pogona u Industrijskoj zoni”.

Pokret je naveo da su građani Subotice svog gradonačelnika najbolje upoznali kroz aferu sa audio snimkom i da sramota koju je tim povodom naneo gradu nije bila dovoljna da Laban podnese ostavku.

DJB je dodao da je lokalna samouprava u Subotici postala zatvorena za medije i da na konferencijama za medije u Gradskoj kući, na kojima ponekad bude i gradonačelnik, “novinarska pitanja nisu poželjna, a ako ih i čuje, odgovora nema”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!