DJB traži poštovanje javnog interesa u javnom informisanju u Vojvodini

21 dec 2017

"Novac poreskih obveznika usmerava se vrlo često za promociju vladajućih struktura i njihove stranke"

Poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) u Skupštini Vojvodine Svetlana Kozić izjavila je danas u Novom Sadu da javni interes u javnom informisanju podrazumeva „potpuno obaveštavanje svih društvenih grupa“, pa i onih koje su glasači opozicionih stranaka.

Kozićeva je kritikovala budžet Vojvodine za 2018. godinu, koji je danas na dnevnom redu Skupštine Vojvodine, navodeći da raspodela sredstava za unapređenje javnog interesa u javnom informisanju nije do sada dala stvarne rezultate, niti će dati sledeće godine.

„Naša stranka je kroz analizu medija utvrdila da izveštavanja o našem radu gotovo da nema. Postoji društvena grupa koja je glasala za DJB, a potpuno informisanje podrazumeva informisanje o svim političkim akterima„, upozorila je Kozićeva.

Prema njenim rečima, novac koji se dodeljuje medijima iz državnih budžeta, treba da bude utrošen tako da zadovolji potrebe svih građana, što u Vojvodini nije slučaj.

Svetlana Kozić ranije je kritikovala raspodelu novca od države, pre svega na lokalnim konkursima u Vojvodini, jer se na njima novac poreskih obveznika usmerava vrlo često „za promociju vladajućih struktura i njihove stranke“.

Na probleme netransparentne dodele novca na konkursima za medije, konkursnih komisija koje su „interesne grupe“ i probleme sa dodelom novca „podobnim medijima“, ukazivali su i medijski stručnjaci, kao i novinarska i medijska udruženja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!