DJB: Pokrajinska vlast krši zakon

16 dec 2017

"Pokrajinska vlada zaposlenima u v.d. stanju status produžavala dva puta a nakon toga je jednostavno odlučila da se v.d. status za sve njih produži na neodređeno"

Pokrajinska poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) Zorica Damjanović optužila je danas pokrajinsku vlast da krši zakon, jer i dalje u statusu vršilaca dužnosti drži podsekretare, pomoćnike sekretara pomoćnike direktora i direktore pokrajinskih službi i uprava.

“Prošlo je godinu dana, prvi rok za raspisivanje konkursa za zaposlene na ovaj način istekao je 15. decembra prošle godine. Evo, slavimo i prvi rođendan svim v.d. stanjima u pokrajinskoj upravi”, navela je Zorica Damjanović u saopštenju za javnost.

Ona je podsetila da Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave propisuje da se v.d. status zaposlenih može uvesti na tri meseca, kao i da se za još toliko može samo jednom produžiti, ali je uprkos tome Pokrajinska vlada zaposlenima u v.d. stanju produžavala dva puta a nakon toga je jednostavno odlučila da se v.d. status za sve njih produži na neodređeno.

“Obesmišljavanje zakona trenutno plaćaju svi građani Vojvodine. Borimo se da naplata za ovakvo ponašanje bude jednog dana ispostavljena njima. Nećemo dozvoliti da građani iz svojih, već potpuno izvrnutih i praznih džepova plaćaju ono što ne moraju”, poručila je Zorica Damjanović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!