DJB: Isključen vojvođanski poslanik zbog saradnje sa SNS

17 Oct 2016

Poslanik više puta postupao suprotno politici pokreta

Poslanička grupa Dosta je bilo u Skupštini AP Vojvodine od danas ima šest članova, jer je Glavni odbor tog pokreta isključio Arsena Kurjačkog zbog toga što je prekršio osnovne principe za koje se pokret zalaže i, uprkos izrečenim opomenama, sarađivao sa vladajućom strankom u nameri da ispuni lične ambicije, saopšteno je danas iz DJB.

U saopštenju DJB se objašnjava da je Kurjački više puta postupao suprotno politici pokreta, bio uzdržan prilikom izbora Igora Mirovića za predsednika vojvođanske vlade iako je poslanička grupa DHJB glasala protiv, a podržao je i SNS-ovo postavljenje pomoćnika Sekretara za poljoprivredu zaduženog za lovstvo, iako se DJB snažno zalaže za profesionalizaciju ovih funkcija i ukidanje postavljanja podobnih kadrova.

“Sa SNS-om se dogovarao i o svom učešću u dva poslanička odbora, uopšte nije dolazio na sednice odbora za bezbednost u kome je bio član. Kršio je i opomenu pokreta da ne može od skupštine naplaćivati putne troškove ako već živi u Novom Sadu”, navodi se u saopštenju DJB.

Taj pokret je dodao da je od građana dobio poverenje da se beskompromisno bori protiv stranačkog zapošljavanja i poručio da neće tolerisati kršenje ovog principa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!